Emekli astronot, İskenderun Teknik Üniversitesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Emekli astronot, İskenderun Teknik Üniversitesinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2023 17:55

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), emekli NASA astronotu Dorothy Metcalf-Lindenburger’ı misafir etti. Lindenburger, öğrencilerle tecrübelerini paylaşıp sorularını cevapladı.

Haberin Devamı

NASA, ABD Adana Konsolosluğu, İSTE ve İSTE Teknopark işbirliğiyle İSTE Merkez Kampüs'teki Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen programa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaptı. Programa, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken ve Prof. Dr. Suha Orçun Mert, İSTE akademik ve idari personelleri, üniversite öğrencileri ile davetli ilköğretim-ortaöğretim öğrencileri katıldı.

Emekli astronot, İskenderun Teknik Üniversitesinde
CESARETE İHTİYACIMIZ VAR
2004'ten 2014'e kadar 10 yıl boyunca NASA’da astronot olarak görev yapan Metcalf-Lindenburger, NASA’ya uzanan hayat yolculuğunu paylaştı. Küçük bir kızken hayalini kurduğu uzaya gitmeyi yetişkinliğinde gerçekleştiren Metcalf-Lindenburger, “Bilim insanları daha iyi bir dünyada yaşamanın yollarını arıyor. Bu yolları aramada ve başarmada üç temel beceriye ihtiyacımız var: Merak, zorluklarla başa çıkma becerisi ve cesaret” dedi.

Haberin Devamı

STS-131 Discovery isimli Uluslararası Uzay İstasyonu'na ikmal misyonu çerçevesinde uzayda geçirdiği 15 günlük süreyi anlatan Lindenburger, daha sonra misafirlerden gelen soruları yanıtladı. Lindenburger’a öğrenciler ve misafirler, uzayın kokusundan, sesinden, yürüyüşüne; uzaydan nasıl dönüldüğüne, uzaydaki zamanını nasıl geçirdiğine ve ne hissettiğine kadar sorular sordu. Söyleşinin sonunda Lindenburger, salonla toplu fotoğraf çekimi yaptı. Son olarak İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, günün anısına Dorothy Metcalf-Lindenburger’a hediye takdim eti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!