Elini Eteğini Çekmek ne demek? Elini Eteğini Çekmek deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Elini Eteğini Çekmek ne demek Elini Eteğini Çekmek deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2021 04:38

Deyimler mecazi anlamda kullanılarak gerçek yaşanan olaylara ışık tutarlar. Geçmiş yıllardan beri atalarımızın tecrübe ve deneyimlerine bağlı olarak söyledikleri sözcükler günümüze kadar aktarılmıştır. Elini eteğini çekmek ne demek? Elini eteğini çekmek deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK) konularına ve sorularına ilişkin cevapları içeren tüm bilgileri detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Günlük hayatta yaşanılan olaylar sonucunda elde ettiğimiz sonuçlar nedeni ile sessiz kalmayı tercih edip hiçbir şeye karışmama kararı alınır. Elini eteğini çekmek deyimi de bu durumları anlatmak amacı ile sık sık kullanılan deyimlerden biri olmaktadır.

 Elini Eteğini Çekmek Ne Demek?

 ​​​​​​Kişinin sosyal çevresinde bulunana soyut ya da somut olaylara ilgisinin azalması hiçbir işe karışmaması anlamına gelmektedir.

 Elini Eteğini Çekmek Deyiminin Anlamı ve Örnek Cümle İçinde Kullanımı (TDK)

 Bir kenara çekilip çevresiyle ilgisini kesmek, toplumun yaşayışına karışmamak, dünya işleri ile ilgilenmez hale gelmek anlamında kullanılan bir deyimdir.

 Son yaşadığı olaydan sonra işyerinden ve bütün işyeri ile ilgili konulardan elini eteğini çekti. Sanki hiç o konuların içine dahil olmamış gibi davranmaya devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!