Elginkan'dan bir destek daha

Güncelleme Tarihi:

Elginkandan bir destek daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 14:34

İki yıldır 18 trilyonun üzerinde yaptığı yatırımla eğitime destek veren Vakıftan yeni bir destek daha.

Haberin Devamı

Elginkan Vakfı son iki yılda 18 trilyonun üzerinde yatırım gerçekleştirerek eğitim camiasına bağışladı. Elginkan Vakfı‘nın Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladığı okul sayısı E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi ile birlikte 4’e yükseldi.

Elginkan Vakfı’nın eğitime verdiği destek yeni bir okul yapımı ile sürüyor. Elginkan Vakfı tarafından İstanbul Maltepe’de inşa edilerek Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak olan “E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi”nin temeli 5 Aralık 2007 tarihinde atıldı.Temel atma törenine İstanbul Vali Vekili Hikmet Dinç, Maltepe Belediye Başkanı Fikret Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’in yanısıra Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yücel Unan ve Elginkan Topluluğu üst yönetimi katıldı. Bugün temeli atılan E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi; 40 dersliği, 14 laborutuvarı ve 1.200 öğrenci kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük liselerinden birisi olacak.  E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi’nin tüm laboratuvarları, bilgisayar odaları ve tüm çevre düzenlemesi de Elginkan Vakfı tarafından

Elginkan Vakfı
Elginkan Vakfı, Elginkan ailesi tarafından 1985 yılında kurulmuştur. Elginkan Ailesi'ne ait olan sanayi kuruluşlarını ebedileştirmek ve Türkiye'nin her alanda çağdaş bir anlayışla ilerlemesine destek olmak amacıyla çalışmaya başlayan Elginkan Vakfı’nın hedefi, ülkenin kültürel mirasını ve değerlerini korumak, yaşatmak ve desteklemektir. Vakıf, ayrıca araştırmaları teşvik etmek, nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlayacak eğitim kurumları açmak, işletmek ve tüm yurt genelinde sunmak misyonu ile hareket etmektedir. Elginkan Vakfı, çeşitli iş dallarında açtığı kurslarla da ekonomik gücü yetersiz bireyleri kısa sürede meslek sahibi yaparak topluma ve ülke işgücüne kazandırmaktadır.

yapılacak. Lisenin Eylül 2008’de eğitime başlaması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde mesleki ve teknik eğitim imkanlarını yaygınlaştırarak sanayide üretim, verimlilik, kalite ve istihdamın artmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Elginkan Vakfı, depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan ve bu nedenle zor şartlar altında eğitim veren Maltape Anadolu Lisesi’nin yerine, 13 bin metrekarelik alanda yeni bir okul inşa edecek. E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi ile birlikte Elginkan Vakfı‘nın MEB’e bağışladığı okul sayısı böylelikle 4’e yükseldi. Ayrıca, Elginkan Vakfı İTÜ Rektörlüğü’nün gösterdiği arazide Ekrem Elginkan Lisesi’ni inşa ettirerek, 2005 yılında faaliyete geçmesini sağlamıştı. Bu lise binası Vakıf tarafından İTÜ Rektörlüğü’ne bağışlanmıştı.

Haberin Devamı

Elginkan Vakfı, 3 adet Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Birincisi 1994 yılında Manisa’da, ikincisi 2003 yılında Bolu’da, üçüncüsü ise 2006 yılında İzmit’te faaliyete geçen bu merkezlerde, toplam 137.000 kişi ücretsiz eğitim aldı.

E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi’nin temel atma töreninde bir konuşma yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, Elginkan Vakfı’nın İstanbul’a bir okul daha kazandırmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Unan: Elginkan Vakfı mevcut kaynaklarının yüzde 80’ini eğitime harcamaktadır
Temel atma töreninde bir konuşma yapan Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yücel Unan ise “Eğitime büyük önem veren Vakfımız çalışmalarının çoğunu bu alanda gerçekleştirmektedir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘En mühim ve feyizli vazifelerimiz eğitim ve öğretim işleridir.’ 1985 yılında bu amaçla çalışmalarına başlayan Vakfımız aynı inançla okul yatırımlarını gerçekleştirerek Milli Eğitime katkıda bulunmaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!