El Uzatmak ne demek? El Uzatmak deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

El Uzatmak ne demek El Uzatmak deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2021 03:46

El uzatmak günümüzde de kullanılan deyimler arasındadır. Özellikle duyguların anlatılmasında etkili bir anlamı olması dolayısıyla önemlidir. Sizde el uzatmak deyimi hakkında bilgi sahibi olarak iletişimlerinizde kullanabilirsiniz. Sizler için el uzatmak ne demek? El uzatmak deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımına dair detayları derledik.

Haberin Devamı

Deyimler iletişim dilinizi hareket katarken uzun anlatımlardan da kurtulmayı sağlar. Deyim kullanarak karşı tarafa duygu, düşünce ya da bir olay anlaşılır bir şekilde aktarılmaktadır.

 El Uzatmak Ne Demek?

 El uzatmak iki ayrı anlamda kullanılan deyimlerdendir. El uzatmak deyiminin anlamı yardımcı olmak, ya da dokunmak almak olarak iki ayrı anlama gelmektedir. Günümüzde genellikle kullanımı ilk anlamı olan yardım etmek olmaktadır.

 El Uzatmak Deyiminin Anlamı (TDK)

 El uzatmak bir kişiye yardım etmek anlamında kullanılmaktadır. Bir diğer anlamı ise bir kişiye ya da bir eşyaya dokunmak, onu almaktır. El uzatmak deyimi her iki anlamda da kullanılabilen bir deyim olması nedeniyle sık kullanılmaktadır.

 El Uzatmak Deyiminin Örnek Cümle İçinde Kullanımı (TDK)

Haberin Devamı

 Deyim iki anlama sahip olması nedeniyle kullanıldığı cümleye göre anlam bulur. Bu nedenle deyimin anlaşılabilmesi için örnek cümle kullanımını (TDK) anlamına uygun şekilde derledik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!