'El Ele Bilim Projesi'ne 3 bin öğrenci katıldı

Güncelleme Tarihi:

El Ele Bilim Projesine 3 bin öğrenci katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2023 14:59

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İzmir’den Kahramanmaraş’a El Ele Bilim” adlı proje TÜBİTAK desteği aldı. Projeye yaklaşık 3 bin öğrenci katıldı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde tüm öğrencilere yönelik gerçekleştirilen etkinliklerde özel gereksinimli öğrenciler için de atölyeler yer aldı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş Avşar Çadır Kentinde 26-27 ve 28 Nisan tarihlerinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gönüllü öğretmen, idareci ve Ar-GE personelleri ile yaklaşık 3 bin öğrencinin yer aldığı 25’ten fazla atölyede, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. ‘TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi’ kapsamında; Modüler Robot, Uzay, Akıl ve Zeka Oyunları, Kimya, Biyolojik Çeşitlilik, Seramik ve Ebru Sanatı, Yaratıcı Drama, Anadolu Masalları ve Gazetecilik gibi birçok alanda atölyeler yapıldı. Öğrencilerin bilime ve teknolojiye merakını artırmanın hedeflendiği etkinliklerde aynı zamanda depremin yıkıcı psikolojik etkilerinden uzaklaşmasına katkı sağlandı. Ayrıca şişme oyun parkları kurularak öğrenciler için eğlenceli bir şenlik düzenlendi.

El Ele Bilim Projesine 3 bin öğrenci katıldı

İLK DEFA DENEYİMLEDİLER
Etkinliklerin ilk günü Avşar Çadır Kenti'nde, 2'nci ve 3'üncü günü Onikişubat ilçesindeki Hasan Balcı İlkokulu bahçesinde çadır içerisinde gerçekleştirildi. Depremden en çok etkilenen okulların öğrencileri projenin gerçekleştirildiği alanlara servis araçlarıyla getirildi. Böylece projeye katılımın artması ve tüm depremzede öğrencilerin alana erişiminin artırılması sağlandı. Etkinliklere katılan öğrenciler bazı etkinlikleri hayatlarında ilk defa deneyimledikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederken aynı zamanda İzmir’den gelen büyüklerine çok teşekkür ettiklerini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!