El Açmak ne demek? El Açmak deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

El Açmak ne demek El Açmak deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2021 03:15

El açmak eskiden beri kullanılmaya devam eden deyimlerdendir. Özellikle geçmişten günümüze kadar anlamı değişmeden kullanımı devam eden deyimlerdendir. Sizde el açmak deyimini anlamını öğrenerek günlük konuşma dilinize deyimle akıcılık katabilirsiniz. El açmak ne demek? El açmak deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK) hakkında merak edilen tüm konuları derledik.

Haberin Devamı

Deyimler anlamları herkesçe bilinen kalıplaşmış kelimelerdir. Genelde kelimeler gerçek anlamından farklı anlamlar ifade ederek olay, duygu ya da tasvir etmek amacıyla kullanılmaktadır.

 El Açmak Ne Demek?

 El açmak deyimi başkasından yardım, iyilik, para istemek anlamına gelir. Bu konuda neredeyse yalvaracak duruma gelmek el açmak deyimi ile ifade edilmektedir.

 El Açmak Deyiminin Anlamı (TDK)

 El açmak deyimi TDK anlamına bakıldığında yardım isteme, dilenme olarak anlaşılmaktadır. El açmak bir kişinin yardım talep ederken yalvarma ve dilenme derecesinde olmasını anlatır. Muhtaç kalmak da el açmak deyiminin anlamlarındandır.

 El Açmak Deyimin Örnek Cümle İçinde Kullanımı(TDK)

 El açmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımı ile anlaşılması daha faydalıdır. Deyimin örnek cümle içinde kullanımı TDK ya uygun şekilde derledik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!