Ekran kaydedici programlar ve uygulamalar - Windows, Mac, Android Ve Iphone için öneriler

Güncelleme Tarihi:

Ekran kaydedici programlar ve uygulamalar - Windows, Mac, Android Ve Iphone için öneriler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 01:43

Telefondan ya da bilgisayardan ekran kaydetme özellikleri çeşitli uygulamalar ile yapılabilmektedir. Bu uygulamaları genellikle Twitch, Youtube gibi platformlarda sıklık ile görmekteyiz. İnsanlar bilgisayarında ya da telefonda yaptıkları bazı işleri diğer kişiler ile paylaşmayı istemektedir. Böyle durumlarda da ekran kaydetme uygulaması kullanmaktadır. Peki ya ekran kaydedici programlar ve uygulamalar nelerdir? Windows, Mac, Android ve IPhone için öneriler nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Teknolojinin gelişmesi ile ilk önceleri sadece bilgisayarda yapabildiğimiz ekran kaydetme özelliği artık mobil cihazlarımızda da yapabilmeye başladık. Akıllı cihazlarından kişiler kolay bir şekilde ekran kaydı alabilmektedir.

 Ekran Kaydedici Programlar ve Uygulamalar Nelerdir?

 Teknolojinin gelişmesi ile birçok program ve uygulamak piyasaya çıkmıştır. Bu programlar ve uygulamalar ücretsiz ya da ücretli şekilde sunulabilmektedir. Genellikle kullanıcılar ücretsiz olan ekran kaydetme programını tercih etmektedir. Zaten bu programlar ve uygulamalar da kullanıcıların işlerine yetebilmektedir.

 Ücretli programlar içerisinde ekstra özellikler sunulmaktadır. Örnek olarak ekran kaydedilen bazı programlarda ayrıca düzenleme de yapabilmek mümkündür. Bu tercih edilecek olan program ya da uygulama tamamen kullanıcının ihtiyacına ve isteğine bağlıdır.

Haberin Devamı

 Şuan da bilgisayar için ekran kaydetme programları şu şekildedir:

Windows ekran kaydedicisi olan Xbox Game Bar; bilgisayar için ekran kaydetme programının en başında yer almaktadır. Windows 10 kullanıcılarına bu ekran kaydetme programını sunmaktadır. Oldukça başarılı olan bu program sayesinde kullanıcılar bilgisayarlarının ekranlarını başarılı bir şekilde kayıt edebilmektedir.

OBS Studio; bilgisayar için olan bu ekran kaydedici çok fazla kişi tarafından kullanılmaktadır. En çok oyun kaydı yağan kişiler bu programı kullanmaktadır. Bu program sunduğu özellikler sayesinde birçok kişinin hoşuna gitmektedir.

Camtasia Studio; başarılı bir performans sergilemektedir. Çeşitli birçok özelliğe sahiptir. Geliştir bir ekran kaydetme özelliğine sahiptir. Ayrıca kullanıcılar basit düzenlemeleri de bu program üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Hatta bu program üzerinden kullanıcılar video da paylaşabilmektedir.

Bandicam; 15 yıldır piyasada yer almaktadır. Cihaz ve oyun kaydı özellikleri mevcuttur. Kullanıcılar kendi ihtiyaçlarına göre seçeneği seçerek ekran kaydını alabilmektedir. Ayrıca ekran görüntüsü de almak mümkündür. Ücretli ve ücretsiz şekilde sürümleri bulunmaktadır. ücretsiz de kullanıcılar 10 dakikalık ekran kaydını filigramsız bir şekilde alabilmektedir.

Haberin Devamı

Android cihazlar için ekran kaydetme uygulamaları şu şekildedir:

Mobizen; 2016 yılında en iyi uygulama seçilmiş olan bu uygulama anroid sürümleri için kullanılmaktadır. Uygulama kullanıcılarına ekran kaydetme ve kayıtları düzenleme imkanı vermektedir. Ayrıca oyun kaydı yapmak isteyen kullanıcılar içinde facecam özelliğine sahiptir.

AZ Screen Recorder; birçok özelliğini ücretsiz şekilde sunmaktadır. 1080 p çözünürlüğünde ve 60 fps hızında video kaydı imkanı sunmaktadır. Ayrıca bu uygulama videolara da filigran eklememektedir. Böylece kullanıcılar ekran kaydını rahat bir şekilde çekebilmektedir. Facecam özelliğine de sahip olan bu uygulama video yayınları ve canlı yayınlar için sıklık ile kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Vidma Recorder; bu uygulama harici sesler ile ekran kaydı yapma imkanı sunmaktadır. Ayrıca video düzenleme işlemleri de yapabilmek mümkündür. Aynı zamanda bu uygulama filigram da eklememektedir. Güncellemeler ile de yeni özellikler gelmektedir.

İOS cihazlar için ekran kaydetme uygulamaları şu şekildedir:

DU Recorder; birçok özelliğe sahiptir. Başarılı bir şekilde ekran kaydı alma özelliği sağlamaktadır. Yüksek kalitede ekran kaydı alabilmek mümkündür.

Mobizen; androidde olduğu gibi İOS işletim sisteminde de bulunmaktadır. Yüksek kalitede ekran kaydı alabilmek mümkündür. Hatta program içerisinde düzenleme yapılması da mümkündür.

Birçok ekran kaydı programları ve uygulamaları arasında bunlar çok tercih edilen ve en güvenilir olanlarıdır. Ekran kaydı programları ve uygulamalarının güvenliği oldukça önemlidir. Bundan dolayı dikkatli bir şekilde seçilmelidir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!