Ekmeden Biçilmez atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Ekmeden Biçilmez atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2021 04:57

Ekmek ve biçmek sözcükleri tarımsal faaliyetler için kullanılmaktadır. Ancak atasözleri mecazi anlam taşıdığından dolayı ders vermek amacıyla mecaz anlamda kullanılmıştır. Atasözleri genel olarak bakıldığında gerçek anlamlarının dışında yani mecaz anlamda kullanılarak oluşturulur. Bu yazıda ise sizler için Ekmeden biçilmez atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımını derledik.

Haberin Devamı

Ekmek ve biçmek tarımda yer almakta olan kavramlar olup tohumun ekilmesi ve tarladan oluşan hasadın biçilmesi anlamına gelmektedir.

 Ekmeden Biçilmez atasözünün anlamı (TDK) nedir?

 Ekmeden biçilmez atasözünün anlamına bakıldığında bu anlam kazanç elde etmek isteyen kişinin öncelikli olarak emek harcamasının gerektiğini anlatmaktadır. Bunun yanı sıra anlatılmak istenen başka bir konu ise başka bir insana karşı fedakarlık gösterilsin ki o kişiden karşılık alınsın.

 Ekmeden Biçilmez atasözünün örnek cümle içinde kullanımı

 Ekmeden biçilmez atasözünün örnek cümle içinde kullanımına bakıldığında şöyle bir örnek verilebilir; Sınavlara çalışmıyorsun ki ekmeden biçilmez ki. Bu cümlede anlatılmak istenen sınavlarına çalışmayan bir insanın olduğudur. Bundan dolayı ise dersine çalışmayan kişinin başarılı olmayı beklemesidir. Bunun için ise ekmeden biçilmez atasözü kullanılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!