Einstein sergisi öğretmenlere ücretsiz

Güncelleme Tarihi:

Einstein sergisi öğretmenlere ücretsiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2007 13:39

İstanbul'da otomobil tutkusunu, yeni bir yaşam kültürüyle buluşturan Doğuş OtoMotion İstanbul'un açılış sergisi olan “Einstein”ı öğretmenler ücretsiz gezebilecek.

Haberin Devamı

Sergi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kapılarını öğretmenlere ücretsiz açacak.
9 ana bölümünden oluşan sergide, “Einstein'ın Devrimi”, “Yaşamı ve Çağı”, “Işık”, “Zaman”, “Enerji”, “Yer Çekimi”, “Savaş ve Barış”, “Dünya Vatandaşı”, “Einstein'ın Mirası” gibi konular işleniyor. Sergide, çocuklar ve yetişkinler için uygulamalı atölyelerin yer aldığı eğitim laboratuvarları da bulunuyor.
Günümüzün önde gelen fizikçilerinin Einstein'ın mirası hakkındaki yorumlarını içeren video gösterimi, Einstein'ın ışık, zaman, enerji ve yer çekimi hakkındaki kuramlarını açıklayan etkileşimli objeler ve Einstein'ın Genel Görelilik Kuramı el yazmaları ile birleşik kuramı ararken yaptığı son hesaplamalarını içeren bloknot da sergi kapsamında yer alıyor.

Sergi süresince düzenlenecek canlı performanslar, etkinlikler, konferans ve workshoplar da serginin tamamlayıcı etkinliklerini oluşturuyor.
Doğuş OtoMotion İstanbul'da Mart 2008'e kadar ziyaret edilebilecek olan sergi, ilk olarak 2002 yılında Amerikan Doğal Tarih Müzesi'nde açıldı. Daha sonra Chicago, Boston, Ottawa, Kudüs, Birmingham gibi şehirlerde milyonlarca kişi tarafından izlendi.
Sergi, American Museum of Natural History (AMNH), The Hebrew University of Jerusalem and the Skirball Cultural Center-Los Angeles'ın katkılarıyla gerçekleşirken, Türkiye Temsilciliği ve Proje Koordinasyonluğu'nu da The Partners üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!