Ehven-İ Şer ne demek? Ehven-İ Şer deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Ehven-İ Şer ne demek Ehven-İ Şer deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2021 03:02

Eski zamanlardan günümüze kadar ulaşmış Türkçede birçok değişik deyim bulunur. Bunlardan biri de ehven-i şer deyimidir. İşte ehven-i şer ne demek? Ehven-i şer deyiminin anlamı ve örnek cümle içinde kullanımını derledik.

Haberin Devamı

Pek fazla bilinmeyen ve okunuşu açısından da farklı bir yapı sunan ehven-i şer deyimi günümüzde birçok kişi tarafından merak ediliyor. Özellikle son dönemlerde internetten sıkça araştırılan deyimler arasında gelmektedir.

 Ehven-İ Şer Ne Demek?

 Ehvenişer deyimi kötü olanların içinde iyisi biçiminde anlatılmaktadır. Herhangi bir durum ya da olay ile kişi içerisinden en kötü olanın iyisi biçiminde el alınabilir.

 Ehven-İ Şer Deyiminin Anlamı (TDK)

 Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman ehveni şer deyimi kötü olanların içerisinde iyisi şeklinde ifade edilir. Yaşanabilecek bir olay karşısında en kötü durumun iyisi anlatılmaktadır.

 Ehven-İ Şer Örnek Cümle İçinde Kullanımı

 Hem cümle içerisinde hem de tek başına kullanılabilecek olan bu deyim, çok fazla bilinmese bile anlamı itibariyle yaygın kullanılabilecek örnekler arasında gelir. Amaca göre farklı zamanlarda kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

 ‘’Yapılan teklifler içerisinde yine ehvenişer bizim seçtiğimizdir.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!