Eğitime yağış engeli

Güncelleme Tarihi:

Eğitime yağış engeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 09:13

Zonguldak, Hatay’ın İskenderun, Erzurum'un Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 27 Kasım’da bir gün ara verildi.

Haberin Devamı

Zonguldak Valiliği, kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklar dolayısıyla il genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Yapılan açıklama şöyle:

"Kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar dolayısıyla ilimiz genelinde 27 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. İlimiz genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de bir gün idari izinli sayılacak. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU
Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeni ile 27 Kasım 2023 Pazartesi günü; Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerine bağlı ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında, eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir" denildi. Erzurum'da gece fırtına ile başlayan olumsuz hava şartları sabah saatlerinde şiddetli kar yağışına dönüştü. Etkili olan kar yağışı başta trafik olmak üzere yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

DENİZ TAŞKINLARI OKULU TATİL ETTİ
Hatay'ın İskenderun ilçesinde de etkili olan şiddetli yağışın ardından sahil kesimlerinde su taşkınları nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla eğitime bir gün ara verildi. İskenderun Kaykamı Murat Sefa Demiryürek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada eğitime pazartesi günü ara verildiğini duyurdu. Paylaşımda, "Fırtına etkisiyle ana cadde ve bulvarlarda meydana gelen deniz taşkınları nedeniyle İskenderun'da yarın okullar tatil edildi" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!