Eğitimciler 500 bin dolarlık ödül için yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Eğitimciler 500 bin dolarlık ödül için yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 11:53

İlham verici ve vizyon sahibi yaklaşım benimseyen eğitimciler, Dünya Eğitim İnovasyonu Zirvesi 2013 Eğitim Ödülü için yarışacak. Ödül için başvurular 30 Nisan’da sona eriyor.

Haberin Devamı

Katar Vakfı tarafından dünya genelinde faaliyette olan çarpıcı ve yenilikçi eğitim projelerini, takip ve teşvik etmek amacıyla 2011 yılından itibaren verilmeye başlanan Dünya Eğitim İnovasyonu Zirvesi (WISE-The World Innovation Summit for Education) 2013 Eğitim Ödülü için başvurular, 30 Nisan’da sona erecek.

Yarışmaya, dünyanın her yerinden özel, kamu veya gönüllü tüm sektörlerden eğitime önemli katkılarda bulunan birey veya altı kişiye kadar olan takımlar katılabilecek.
Ön elemeyi geçen adaylar, WISE Başkanı Dr. Abdullah bin Ali Al Sani başkanlığındaki uluslararası jüri tarafından değerlendirilecek.
Kazanan aday, 29-31 Ekimde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek 5. Dünya İnovasyon Eğitim Zirvesi’nde kamuoyuna açıklanacak, 500 bin dolar ve altın madalyanın sahibi olacak.

Haberin Devamı

Pratik sonuçlar ve sürdürülebilirlik önemli

WISE Başkanı Abdullah bin Ali Al Sani, WISE’nin, Katar Vakfı Başkanı Şeyha Moza bint Nasır tarafından, kişilerin veya toplulukların eğitimle hayatlarını iyileştirmeleri amacıyla kurulduğunu belirtti. Ödülle küresel olarak eğitim alanındaki değerli fikirleri onurlandırarak, daha fazla başarı için ilham verecek rol modelleri ve elçiler yaratmayı amaçladıkların ifade etti. Al Sani, adayların her şeyden önce ilham verici ve vizyoner bir yaklaşım göstermesi gerektiğine dikkati çekerek, eğitim üzerinde önemli, kalıcı bir etkisi olan birey ve takımlara, başarılarını vurgulamak için bu fırsatı kaçırmamalarını önerdi.
Başvuruların 30 Nisan’da sona ereceğini hatırlatan Al Sani, “Kazanan adayın eğitim alanında olağanüstü bir katkıda bulunmuş olması gerektiğine inanıyoruz. İyi fikirler önemli fakat pratik sonuçlar ve sürdürülebilirlik bizler için daha da önemli” dedi.

Adayların öğrenciler ve öğretmenlerin üzerindeki etkisine bakacaklarını ve insanların bu çalışmalarından nasıl yararlandığını belirleyeceklerini vurgulayan Al Sani, eğitim alanında erişim, eşitlik, yetenek ve istihdam konularında gerçek bir değişim yaratan birey veya takımları seçeceklerine emin olduklarının altını çizdi.

Haberin Devamı

Eğitim alanındaki en prestijli ödül

Eğitim alanında seçkin insanları veya projeleri onurlandıran bazı kuruluşların mevcut olduğunu ifade eden Abdullah bin Ali Al Sani, “İnanıyorum ki bu çeşitlilik, inovasyon ve bağlılık konusunda ilham ve destek için önemlidir. WISE Eğitim Ödülü’nün, bu alana dünya çağında bir katkıyı tanıyan ilk büyük küresel ödül olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu ödül, eğitim alanındaki en prestijli ödül” diye konuştu.

Türkiye’de eğitim sistemini geliştiren, devlet veya özel girişimlere ait birçok ilginç proje olduğunun altını çizen Abdullah bin Ali Al Sani, şunları söyledi:

“2010 yılında WISE Ödülü alan ve anneleri ‘ilk eğitimciler’ olarak eğiten Anne Çocuk Eğitim Programı (AÇEP) buna en iyi bir örnek. 2009 yılından bu yana, WISE Ödülleri her yıl toplum üzerinde dönüştürücü bir etkiye sahip 6 eğitim programını ödüllendirerek, dünyaya tanıtıyor. WISE, aynı zamanda en iyi uygulamaları ve deneyimleri paylaşmaya teşvik eden web platformu üzerinden çığır açan girişimleri dünyanın dört bir yanındaki yenilikçiler, karar vericiler ve uygulayıcılarla paylaşan eşsiz bir araçtır.

Haberin Devamı

Başbakanız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl WISE 2012 Zirvesi’nde yaptığı konuşmada altını çizdiği üzere eğitim Türkiye’de önemli bir konu. Bu nedenle Türkiye’de eğitim alanında faaliyet gösteren tüm kurumları ve Türk medyasını, kendi ağlarındaki önemli şahısları 30 Nisan’dan önce WISE 2013 Eğitim Ödülü’ne aday göstermeye davet ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!