EBA DYK kurs başvurusu başlıyor! İşte, 2018 EBA DYK kurs takvimi

Güncelleme Tarihi:

EBA DYK kurs başvurusu başlıyor İşte, 2018 EBA DYK kurs takvimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 11:05

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden aldığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) başvurusu için takvim bilgileri yayımlandı. Örgün ve yaygın eğitimi destekleme amacıyla, normal döneme ek olarak öğrencilere kurs imkanı tanıyan Milli Eğitim Bakanlığı, EBA DYK öğretmen ve öğrenci başvuru işlemlerini ise önümüzdeki günlerde erişime açacak. İşte, EBA ve DYK kurs başvurusu hakkında detaylı bilgi

Haberin Devamı

Öğrencilere normal eğitim öğretim programına ek olarak verilen EBA DYK kursları, bu yıl 1 Ekim tarihinde başlayacak. Önümüzdeki günlerde belirlenecek olan EBA kurs merkezleri üzerinden verilecek olan eğitimler, yine MEB'e bağlı çalışan öğretmenler tarafından verilecek. EBA DYK öğretmen ve öğrenci başvuruları ise bakanlığın yayımladığı takvime göre alınmaya başlanacak. İşte, 5'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar bütün öğrencilerin başvuruda bulunabileceği EBA DYK kurs başvurusu hakkında bazı bilgiler

EBA DYK KURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Bakanlığın yayımladığı takvime göre;

Kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması 5-12 Eylül,

Öğretmen başvurularının alınması. Ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması 10-16 Eylül,

Haberin Devamı

Öğrenci başvurularının alınması 17-23 Eylül,

Kurs sınıflarının oluşturulması 24-30 Eylül,

Kursların başlaması 1 Ekim, tamamlanması ise 13 Ocak olacak.

HAFTALIK AZAMİ 24 SAAT DERS VERİLECEK

Program kapsamında 5,6,7,9,10,11 sınıf öğrencileri haftalık azami 12 saat, 8'nci sınıf öğrencileri azami 18 saat, 12 ve mezun öğrenciler ise azami 24 saat ders görecek.

DYK’lara kayıt yaptıran öğrencinin kursa devamı zorunlu olacak. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10’ u kadar devam etmeyen öğrencinin kurs kaydı
silinecek. Sağlık raporuna dayalı hastalık, tabii afet, anne, baba ve kardeşlerden birinin ölümü gibi özürler sebebiyle oluşan devamsızlık bu kapsamda değerlendirilmeyecek.

ÖĞRETMEN BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Kurslarda görev almak isteyen kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, MEBBİS şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunurlar.

Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.

Öğretmenler, iş takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kadrolarının veya MEBBİS’te görevlendirme kayıtlarının bulunduğu ilçe sınırlarında üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.

Haberin Devamı

DYK'larda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri
derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler. Bu öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.

Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilir. Kurs başvurularını zamanında yapma sorumluluğu
öğretmenlerimize aittir.

Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır.

Haberin Devamı

İhtiyaç olması hâlinde, komisyon tarafından başvuruları onaylanan ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilir. Görevlendirme işlemi yapılmadan önce başvuran öğretmenlerin gerekli belgeleri alınarak değerlendirilir. Başvuru esnasında sisteme girdiği bilgileri belgelendiremeyen ücretli öğretmenlere görev verilmez.

Her üç tercihinde de görev alamayan ya da girebilecekleri azami ders saatini doldurmayan öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu
işaretlemişler ise ilçe millî eğitim müdürlüklerince ihtiyacı olan diğer kurs merkezlerinde görevlendirilebilirler.

ÖĞRENCİLER BAŞVURUYU NASIL VE NEREDEN GERÇEKLEŞTİRECEK?

Haberin Devamı

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile
mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

Resmî örgün eğitim kurumlarına, açık öğretim okullarına ve özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA web sitesinde bulunan “Giriş” butonuna tıklayarak açılan sayfada “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”
nden kurs başvurusu yapar.

Haberin Devamı

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifresi alır. Bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yaparak DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih eder.

Kursiyerler, halk eğitimi merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile bu sınavlara katılabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!