E İmar parsel sorgulama nasıl yapılır? Şehre göre E İmar sorgulama işlemi

Güncelleme Tarihi:

E İmar parsel sorgulama nasıl yapılır Şehre göre E İmar sorgulama işlemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 18:00

İnşaat yaptıracak olan kişiler alan üzerinden imar plan ve parsel sorgulama işlemleri gerçekleştirmektedir. Yapılan imar ve parsel sorgulamasına göre yer işaretleri belirlenerek inşaat süreci başlatılmaktadır. E imar parsel sorgulama için online işlemler https://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden hızlı şekilde tamamlanmaktadır. Parsel sorgulama işlemleri üstelik tapu kadastronun online sitesi üzerinden de hızla gerçekleşmektedir. E imar parsel sorgulama nasıl yapılır? Şehre göre e imar sorgulama işlemleri nasıl ilerler ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

E imar sorgulama ve parsel hesaplama işlemleri https://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden kolaylıkla tamamlanmaktadır. İşlem sonucuna göre kişiler aradıkları tüm bilgilere anında ulaşmaktadır. E imar parsel sorgulama işlemleri şehre göre ayrı belirtilerek yapılmaktadır. Yapılan işlem doğrultusunda vatandaşlar merak ettikleri tüm sorulara hızlı bir şekilde yanıt bulmaktadır.

E İmar Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

E imar parsel sorgulama için https://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi ve tapu kadastro internet adresi hizmet vermektedir. Gerekli bilgilerin girilmesinin ardından işlem için farklı basamaklar görünmektedir. Her kategori üzerinden seçim yapılarak bilgi girişi sağlanmaktadır. Girilen bilgiler doğrultusunda e imar için parsel sorgulama işlemleri başlamaktadır. Şehre göre parsel sorgulama işlemleri de değişiklik göstermektedir. Şehir içerisinde alana göre parsel ve yer işaretlemeleri yapılmaktadır. İnşaat süreci de bu işaretlemeler ve sorgulama işlemleri beraberinde başlatılmaktadır.

Haberin Devamı

Şehre Göre E İmar Sorgulama İşlemi

Şehre göre e imar sorgulama işlemleri https://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi tarafından ya da e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Vatandaşlar e-devlet sistemi içerisinde yer alan sekmeler aracılıyla aradıkları tüm parsel ve imar planlarına kısa süre içerisinde ulaşmaktadır. Tapu kadastro ve belediyenin internet adresi içerisinde şehir ve adres bilgileri girilerek sorgulama işlemleri başlatılmaktadır. Yapılan sorgulamaların ardından kişi aradığı tüm bilgilere eksiksiz bir şekilde ulaşmaktadır.

Parsel sorgulama işlemlerinin farklı internet kanalları bulunmaktadır. Aynı zamanda fiziki bir şekilde belediye ya da tapu kadastro müdürlüklerinde de imar plan sorgulama işlemleri yapılmaktadır. İnternet aracılıyla e imar sorgulama yapmak isteyen kişiler hazırlanan web adresi içerisinde giriş bilgileri üzerinden sisteme erişim sağlamaktadır. Ardından adres bilgileri de belirtilen bölümlere yazılarak parsel ve imar plan bilgileri çıkmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!