E fatura nedir? Nasıl ve nereden kesilir? E fatura nasıl alınır ve sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

E fatura nedir Nasıl ve nereden kesilir E fatura nasıl alınır ve sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2022 04:03

İnternet bağlantısı ile elektronik ortamda düzenlenen faturadır. Düzenlenen e fatura düzenlendikten sonra elektronik ortamda paylaşılmasına izin verilen bir sistemdir. E faturada normal faturada bulunması gereken tüm bilgiler bulunmaktadır. Kesilen fatura da bilgilerin paylaşımı alıcı ve satıcı arasında elektronik ortamda yapılması gönderiminin de bu ortamda yapılması olanağı sağlamaktadır. İşte, e fatura hakkında tüm ayrıntılar.

Haberin Devamı

E fatura, günümüzde sık kullanılan bir teknik olmuştur. Birçok program ve işletme de bu sistemler kullanılmaktadır. İşletme sahibi kişilerin e fatura kesme gibi bir zorunluluğu yoktur.

E Fatura Nedir?

Faturaların internet bağlantısı olarak elektronik ortamda düzenlenmesi ve paylaşımının yapıldığı ve izlenmesine izin veren bir sistemdir.

E Fatura Nasıl ve Nereden Kesilir?

E faturaya geçişlerde işletme işleri ve ticari süreçlerin en zamana indirilmesini sağlamaktadır. Bu yönden artık tercih edilen bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. E fatura kesme işlemi için bir çok program ve sistem mevcuttur. İşletmeler bu programlar içinde firmaya en uygun sistemi tercih etmelidir. Bu seçim sonucunda yapılan başvurular ile e fatura kesme işlemine başlanmış olmaktadır. Bu sistemler değişik program ve sistemleri barındırmaktadır. Bu sistem kullanımı hem iş yükü hem de zaman bakımından kolaylık sağlamıştır.

Haberin Devamı

E fatura kesiminde her işletme ya da her firma bu sistem ile çalışma yapmak zorunda gibi bir algı oluşmamaktadır. Özellikle küçük ölçekli şahıs işletmeleri bu sistem kullanımı yapmamaktadır. Bu nedenle e fatura kullanım şartı gibi algı oluşmamalıdır. Firmalar fatura takibi ve fatura kesim işlemlerini en hızlı ve az iş gücü ile yapma imkanı bulmuşlardır. Bu sistem ile birçok kolaylık firmalara sunulmuştur.

E Fatura Nasıl Alınır Ve Sorgulanır?

E fatura kesmek isteyen firmalar gelir idaresi başkanlığı portal ve özel entegre firmalar üzerinden bir geçiş sağlamalıdır. E fatura sistemine geçmek isteyen firmalar kamu sertifikasyonu ve mali mühür temini yapmalıdır. Firma şahıs firması olarak faaliyet gösteriyorsa e-imza alabilir ve bunun ile e fatura kesimi işlemi yapabilmektedir. Bu sistem üzerinden kesilen faturaların takibi aynı elektronik ortamda ve anında ulaşılma özelliği sağlamaktadır. Gelişen iş ve yaşam alanlarında her alanda kolaylık sağlayan bir sistem olmuştur. Bu sistem işletmeler açısından hem zaman hem de maliyet açısından önemli oranda tasarruf sağlanmaktadır.

Firmalar bu sistem ile birçok kolaylığı da yanında sağlamaktadır. Bu nedenle artık tüm büyük ve orta ölçekli firmalar bu sistem kullanımını benimsemektedir. Ayrıca bu e fatura kullanımlarında kesilen faturanın tutarı ve diğer bilgilerin eksiksiz ve tam olarak e faturada belirtilmelidir. Faturanın sistem üzerinde sorgusunun yapılması o denli kolaydır. Kullanılan program ve sistem üzerinden alıcının ve satıcı tarafın kestiği fatura sistemden görüntülenebilir. Sistemde kesilen faturalar gelen ve giden fatura olarak ayrılmaktadır. Bunlar firmanın kesmiş olduğu faturalar ve firmaya kesilen faturalar olarak ayrılmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!