Dokuz Taş Nasıl Yazılır? Dokuz Taş Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Dokuz Taş Nasıl Yazılır Dokuz Taş Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 11:50

Dokuztaş kelimesi sık sık duyduğumuz bir kelime olarak biliniyor. Bu kelimenin doğru bir şekilde yazılması da bu yüzden önemli kabul ediliyor. Kelimelerin yazım hatası olmadan kullanılması cümle bütünlüğü ve anlam bütünlüğü bakımından son derece önemli. Dokuztaş teriminin nasıl yazıldığını ayrıca TDK'ye göre bitişik mi yazılır ayrı mı sizin için derledik.

Haberin Devamı

Dokuztaş kelimesi yazım hatası yapılan bir kelimedir. Doğru kullanımı ise son derece önemlidir. Dokuztaş bitişik yazılan bir terimdir. Ayrı olarak yazıldığında anlam bütünlüğü bozulabilir. Bu yüzden doğru kullanım şekli dokuztaş olarak bitişik yazılmış halidir. 

 Dokuztaş Nasıl Yazılır? 

 Dokuztaş kelimesi yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Bu kelimenin doğru yazılışı dokuztaş şeklindedir. Bitişik olarak yazılmaktadır. Ayrı yazılması yanlış kullanım olarak bildiriliyor. Ayrıca dokuztaş kelimesi bilinen ve sık kullanılan bir kelime olduğu için doğru kullanımı da büyük öneme sahiptir. 

 Dokuztaş Kelimesi TDK'ye Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

 Dokuztaş kelimesi TDK'ye göre bitişik yazılan bir terimdir. Bu kelimenin doğru yazılışı dokuztaş olarak ifade edilmektedir. Kesinlikle ayrı yazılmamaktadır. Ayrı yazılan biçimi yanlış olarak kabul edilir. Dokuztaş kelimesi aynı zamanda bir zeka oyununun adı olarak biliniyor. Sık kullanıldığı için de yazım hatası yapılmaması gerekiyor. Türk Dil Kurumu'na göre bitişik olarak yazılmalıdır. Kısacası Dokuztaş kelimesinin doğru yazılışı dokuztaş şeklindedir. Bitişik olarak yazılır. Ayrı yazımı yanlış kabul edilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!