Dişlerin Çürümesi Fiziksel Mi Kimyasal Mı? Dişlerin Çürümesine Neden Olan Mikroskobik Canlı Nedir

Güncelleme Tarihi:

Dişlerin Çürümesi Fiziksel Mi Kimyasal Mı Dişlerin Çürümesine Neden Olan Mikroskobik Canlı Nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 10:02

Madde üzerinden fiziksel ve kimyasal olarak farklı değişimler gerçekleşir. Öne çıkan bu değişimler doğrultusunda özellikle dişlerin çürümesi fiziksel mi yoksa kimyasal mı olduğu merak ediliyor. Peki dişlerin çürümesi fiziksel mi kimyasal mı? Dişlerin çürümesine neden olan mikroskobik canlı nedir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Günlük olarak dişlerin bakımı yapılmadığı vakit çürüme ile karşı karşıya kalmak yüksek bir olasılıktır. Aynı zamanda bu çürüme üzerinden belli değişimler gerçekleşir. Birçok kişi ise bu değişimin fiziksel ya da kimyasal olup olmadığını merak etmektedir. Aynı zamanda hangi bakterinin bu duruma sebep olduğu da yine merak edilen konular içerisinde yer alıyor. 

 Dişlerin Çürümesi Fiziksel mi Kimyasal mı? 

 Madde üzerinden gerçekleşen bazı değişimler kimyasal ye süreci gösterir. Bunlar içerisinde yanma, paslanma, çürüme ve bileşik yapma gibi durumlar söz konusudur. O yüzden bu unsurlara bakmak suretiyle dişlerin çürümesinin kimyasal bir süreci taşıdığını ifade etmek gerekir.

 Dişlerin Çürümesine Neden Olan Mikroskobik Canlı Nedir? 

 Genel olarak dişlerin çürümesine neden olan mikroskobik canlının bir bakteri olduğunu söylemek mümkün. Streptococcus Mutant olarak bilinen bu bakteri, dişlerde çürüğün başlangıcı konusunda en önemli unsurdur. Zaman içerisinde bu kelime çok daha ciddi bir noktaya ulaşmaktadır. Aynı zamanda kimyasal bir süreç doğrusunda gerçekleşen bir durum olduğunu söylemek mümkündür. Üstelik zamanında önlem alınmazsa başka dişleri de etki edeceğini söylemek gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!