Diş Macunu Maskesi Nedir, Nasıl Yapılır Ve Kaç Dakika Bekletilir? Diş Macunu Maskesinin Faydaları Ve Zararları Var Mıdır

Güncelleme Tarihi:

Diş Macunu Maskesi Nedir, Nasıl Yapılır Ve Kaç Dakika Bekletilir Diş Macunu Maskesinin Faydaları Ve Zararları Var Mıdır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 11:11

Herkesin evinde kolayca bulunan diş macunları sadece dişleri fırçalamaya yaramamaktadır. Çünkü diş macunları ile maske yapmakta mümkündür. Zaten birçok insan bu maskeyi yaparak cildine uygulamaktadır. İşte Diş macunu maskesi nedir, nasıl yapılır ve kaç dakika bekletilir? Diş macunu maskesinin faydaları ve zararları var mıdır? İşte, merak edilen detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Diş macunundan maske yapmak için belirli malzemeler vardır. Özellikle tuz bu konuda oldukça etkili bir yardımcı üründür. Ayrıca limon kullanarak veya sadece diş macunu kullanarak maske hazırlama şansınız vardır. Tabi bu maskenin yararları olacağı gibi zararları da olabilir. Çünkü herkesin cildi aynı yapıya sahip değildir ve bundan dolayı yapılan maskenin zararlı olması da beklenebilir. Bunun için maskeyi yaptıktan sonra cildinizde anormal bir durum olup olmadığını kontrol edip ona göre hareket edin.

 Diş Macunu Maskesi Nedir? 

Diş macunu maskesi siyah nokta, sivilce ve bunlara benzer cilt problemleri için uygulanan bir maskedir. Bu maske çeşidi eskiden çok yaygın olmasa da günümüzde giderek yaygın bir hale gelmiştir. Daha doğrusu farklı bir maske çeşidi olduğu için insanlar çok merak etmektedirler. Bundan dolayı diş macunu maskesi yaparak deneyen çok sayıda kişi bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

Diş macunu maskesi kolayca hazırlandığı için çok sayıda kişinin tercihi olarak bilinir. Ayrıca her evde diş macunu bulmak mümkündür. Buda maskeyi kolayca yapmaya yardımcı olmaktadır. Özellikle naneli içeriğe sahip olan diş macunundan maske yapmak daha etkilidir. Tabi bu içerikte bir diş macununuz yoksa eğer

 Diş Macunu Maskesi Nasıl Yapılır ve Kaç Dakika Bekletilir?

 Diş macunu maskesini 3 yöntem ile yapmanız mümkündür. Bu yöntemlerden birisini seçerek evde kolayca diş macunu maskesi yapma şansınız vardır. 

1.Yöntem 

- 1 yemek kaşığı diş macunu, 

- 1 çay kaşığı tuz. 

- Su.

 Yapılışı: Öncelikle diş macununu bir kap içerisine alın ve üzerine tuzu ekleyin. Bu karşıma az miktarda su ekleyin. Su miktarı az olsun ki ideal kıvamı tutturun. Daha sonra tüm malzemeleri iyice karıştırın ve bekletmeden yüzünüze masaj yaparak sürün. Hazırlanan maske yüzünüzde 15-20 dakika kadar durduktan sonra suyla durulayın.

 2.Yöntem 

- 1 yemek kaşığı diş macunu. 

- Su. 

Yapılışı: Bu yöntemde sadece diş macunu ve su kullanmanız yeterli olacaktır. Diş macununu kaba aldıktan sonra az miktarda su ile karıştırın. İyice karıştırarak uygun kıvama ulaşın. Daha sonra bu karışımı yüze dairesel hareketlerle uygulayın. 15-20 dakika geçtikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

3.Yöntem 

Haberin Devamı

- 1 yemek kaşığı diş macunu, 

- 1 çay kaşığı limon, 

- Su. 

Yapılışı: 3. yöntemde ise limon ve suyla diş macunu maskesi yapma şansınız vardır. Öncelikle diş macunu ve limonu kaseye alarak karıştırın. İçerisine az miktar su ekleyin. Burada limon kullanılacağı için su çok az olsun. Aksi halde diş macunu maskesi kıvam almaz. Hazır hale gelen karışımı yüzünüze sürün ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra yüzünüzü suyla iyice durulayın.

 Diş macunu maskesi yüzde en az 15 dakika kadar durmalıdır. İdeal süre ise 15-20 dakikadır. Tabi arzu eden kişiler bu maskeyi ciltte 30 dakika kadarda bekletebilirler. 

Diş Macunu Maskesinin Faydaları ve Zararları Var mıdır? 

Haberin Devamı

 Diş macunu maskesinin cildi temizlediği ve sivilcelere iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca siyah noktaların yok olması içinde ideal bir maske çeşididir. Bunun yanında cilde temiz bir görünüm kazandırması açısından da son derece yararlıdır. 

 Diş macunu maskesi yanlış veya aşırı kullanılırsa eğer ciltte tahriş yapabilir. Ayrıca bu maskeyi uyguladıktan sonra cildinizde yanma veya kızarıklık olursa tekrar uygulamayın. Çünkü bazı hassas cilt yapıları için bu maske iyi gelmeyebilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!