Derece yapan öğrencilere Cumhuriyet altını

Güncelleme Tarihi:

Derece yapan öğrencilere Cumhuriyet altını
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 10:16

Adana'da Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu'nda 19'uncusu düzenlenen Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri törenle dağıtıldı. Birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine, Yüreğir İlçe Kaymakamı Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen, Sabancı Vakfı Temsilcisi Hilal Yöney, Okul Müdürü Melih Özonur, öğrenciler ve velileri katıldı. Ödül programı, merhum Sakıp Sabancı'nın hayatından görüntülerin gösterildiği sinevizyon gösterisi ile başladı. Törende konuşan Yüreğir İlçe Kaymakamı Turgut Subaşı, Sabancı Vakfı'nın 19 yıldır eğitim ödüllerini dağıttığını söyledi. Sakıp Sabancı'nın örnek alınacak bir insan olduğunu belirten Subaşı, "Sabancı Vakfı, burada ciddi miktarda ödüller veriyor. Bundan dolayı Sabancı Vakfı'na teşekkür ediyorum. Sakıp Sabancı, büyük bir iş adamıydı ama yaşantısı bizden biriydi. Bizim zevk aldığımız davranışları gösteriyordu. Bunun nedeni ise içinden çıktığı milletine olan sevgisini, değerini gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

Başarı takdir ve teşvik edilmeli

Sabancı Vakfı Temsilcisi Hilal Yöney ise merhum Sakıp Sabancı'nın, 'İşte Hayatım' adlı kitabında başarının mutlaka teşvik ve takdir edilmesi gerektiğine dikkat çektiğini belirterek şöyle konuştu:
"Sabancı Vakfı, bugüne kadar Türkiye'nin dört bir yanında aralarında ağırlıklı olarak eğitim kurumlarının bulunduğu çok sayıda eser meydana getirdi. 1974 yılında hizmete giren Sakıp Sabancı İlköğretim'de bu kalıcı eserler arasında ilk eğitim kurumlarından birisidir. Bu yüzden ayrı bir öneme sahiptir. Merhum Sakıp Sabancı, 'İşte Hayatım' adlı kitabında, 'Eğitilmiş gençlerimiz, ülkemizde sosyal barışı sağlayacak. Ülkemizi daha mutlu yarınlara götüreceklerdir. İyi yetişmiş gençler, Türkiye'nin teminatı olacaktır" demişti. Gençlere her zaman özel bir değer verir, başarılarının teşvik ve takdir edilmesine inanırdı. 19 yıldır devam ettirdiğimiz Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri de bunun en güzel örneklerinden birisidir."

Yapılan konuşmaların ardından 6,7 ve 8'nci sınıftaki not ortalamalarından okul birincisi olan 8'inci sınıf öğrencileri Gözde Kiser'e, 25; 2'nci olan Dilara Dağsuyu'na, 15; 3'üncü olan Merve Bahçeci'ye ise 10 Cumhuriyet altını ödül verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!