Depremzede çocuklara köy okulu

Güncelleme Tarihi:

Depremzede çocuklara köy okulu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 12:48

Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören çocukların eğitim ihtiyacını karşılamak için Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde Adıyaman’ın Tekpınar Köyü’nde yaptırılan Eczacıbaşı TEV İlkokulu törenle açıldı. Beş derslikli okulda, ana sınıfı ve ilkokul olmak üzere toplam 69 öğrenci eğitim görecek.

Haberin Devamı

Afet bölgesinde yaraları sarmak için bölgeye yapılan desteklere bir yenisi daha eklendi. İlkokulun açılış törenine Adıyaman Valisi Dr. Osman Vural, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Emre Eczacıbaşı katıldı.

‘HEPİMİZ SORUMLUYUZ’
Törende konuşan Eczacıbaşı şunları söyledi;“ Afet sonrasında en yaygın görülen olumsuz etkilerden birisi de çocukların nitelikli eğitime erişiminin kesintiye uğramasıydı. Ana sınıfı ve ilkokul kademesinde toplam 69 öğrencinin faydalanacağı bir okul ile aynı kampüste ortaokula devam eden 59 öğrencinin de kullanabileceği yenilenmiş bir voleybol sahası içeren ilkokulun açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bunu sadece uluslararası bir sanayi kuruluşu olarak değil, aramızdan 30 yıl önce ayrılan kurucumuz Dr. Nejat Eczacıbaşı’ndan miras aldığımız ‘Hepimiz tümümüzden sorumluyuz’ anlayışıyla, yaralarımızı birlikte sarmaya çalışarak yapıyoruz. Ayrıca yine TEV ile yaptığımız iş birliğiyle başlattığımız 400’ü afet bölgesinden kadın üniversite öğrencisi olmak üzere 500 üniversiteliye eğitim burs programını da sürdürüyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!