Deniz Yıldızı Nasıl Yazılır? Deniz Yıldızı Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Deniz Yıldızı Nasıl Yazılır Deniz Yıldızı Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 11:44

Denizyıldızı yaygın bir şekilde kullanılan kelimelerden biridir. Bu kelime hem gerçek anlamı ile hem de benzetmeleri yapılarak her alanda kullanılabiliyor. Bu sebeple de doğru bir şekilde yazılması oldukça önemlidir. Denizyıldızı kelimesi yanlış yazıldığında anlam değişikliği ortaya çıkabilir ya da anlam bozulması oluşabilir. Denizyıldızı kelimesinin nasıl yazıldığını TDK'ye göre bitişik yazılır yoksa ayrımı sizin için derledik.

Haberin Devamı

  Denizyıldızı birleşik yazılan bir kelime türüdür. Bu kelimenin doğru kullanımı denizyıldızı şeklinde olmalıdır. Ayrı olarak yazılması kesin olarak yanlıştır. Denizyıldızı sıkça kullanılan bir kelime türüdür. Bu sebeple de doğru yazım biçimi büyük önem sahiptir. Bu kelimenin doğru yazılışı denizyıldızı şeklindedir. 

 Denizyıldızı Nasıl Yazılır? 

 Denizyıldızı teriminin doğru yazım biçimi denizyıldızı olarak belirtiliyor. Bu kelime genel olarak deniz yıldızı şeklinde yanlış yazılıyor. Ancak doğru kullanımı denizyıldızı şeklindedir. 

 Denizyıldızı Kelimesi TDK'ye Göre Bitişik Yazılır, Ayrı mı? 

 Denizyıldızı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre bitişik yazılmalıdır. Bu kelime ayrı olarak yazıldığında yanlış kullanım olarak kabul edilir. Sıkça kullandığımız bir kelime olduğu için yazımına dikkat etmek gerekiyor. En doğru yazım şekli denizyıldızı olarak bildiriliyor. TDK'ye göre denizyıldızı ifadesi bitişik yazılmalıdır. Denizyıldızı şeklindeki yazılışı doğru yazım olarak kabul edilir. Deniz yıldızı olarak ayrı yazıldığında ise yanlış yazılmış olmaktadır. Denizyıldızı bir deniz canlısının adıdır. Yıldız şeklinde denizlerdeki kayalık alanlarda yaşayan bir canlıyı temsil eder.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!