Çince seçmeli ders oluyor

Güncelleme Tarihi:

Çince seçmeli ders oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2008 10:22

İzmir'deki Özel Ata Koleji, anaokulu ve ilköğretimdeki öğrencilerine seçmeli ders olarak “Çince” öğretmeye hazırlanıyor.

İzmir Özel Ata Koleji Kurucu Temsilcisi Necla Çelenk, seçmeli “Çince” dersi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü, Milli Eğitim Bakanlığından onay alındıktan sonra gelecek eğitim öğretim yılında Çincenin programlarında yer alacağını bildirdi.

Yabancı dil bilmenin önemine dikkat çeken Çelenk, okulda Almanca, Fransızca ve İngilizceden sonra bir yabancı dil eğitimi daha vermek istediklerini ve bunun için Çinceyi tercih ettiklerini belirterek, şöyle dedi:
“Çin, gelecek yıllarda dünya ekonomisinin en güçlü ülkesi olacak. O zaman Çince bilmek insanlara avantaj sağlayacak. Çin'in dünya ekonomisinde 2020 yılında ABD'yi, 2050'li yıllarda da ABD ve AB ülkelerinin toplamını geçeceği öngörülüyor. Biz de öğrencilerimizin Çince öğrenmesinin onları iş hayatında daha şanlı kılacağına karar verdik. Türkiye'de tek bir devlet üniversitesi Çince eğitim veriyor. Bazı özel üniversitelerin bu dille ilgili bölümleri var. Çince öğrenmek, öğrencilerimize farklılık getirecek.”
Çelenk, velilerden bu konuda olumlu tepkiler aldıklarını, seçmeli ders Çinceye yoğun talep olmasını beklediklerini belirtti.
Ana sınıfındaki öğrencilere temel düzeyde Çince verileceğini ifade eden Çelenk, şöyle devam etti:
“ Sınıf yükseldikçe seviye artacak. Konuyu eğitim psikolojisi yönünden de ele aldık. Anaokulu ve ilköğretim düzeyindeki çocuklar bu yaşlarda öğrendiklerini kolay unutmuyor. Dil öğrenmek, o dilin kültürünün bilinmesiyle de yakından ilgili. Bu nedenle öğrencilerin Çin kültürünü öğrenmesi için çeşitli proje ve araştırmalar planlıyoruz. Haftada iki saat olarak düşünülen Çince dersini desteklemek amacıyla Çin'deki okullarla bağlantıya geçilerek, mektup arkadaşlığı ve öğrenci değişimi gibi programlar hazırlanıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!