Çilekli 23 Nisan

Güncelleme Tarihi:

Çilekli 23 Nisan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 12:23

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gerçekleştirilen ‘Çilek Çocuk Şenliği’nde çocuklar dalından çilek topladı, doyasıya yedi. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar daha sonra saksılara onlarca fide diktiler.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında düzenlenen ‘Tarım Çocuk Haftası’ etkinliklerinde keyifli vakit geçiren Seydikemer İlçesi Döğer Ali Hilmi Yonca Döğerli İlkokul ve Ortaokul öğrencileri “1963’ten Günümüze Ata Tohumları Projesi’ne de katılarak domates, biber, patlıcan, karpuz, salatalık ve çilek fidesi dikti.

ŞİİRLER OKUNDU, DANS YARIŞMASI YAPILDI
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası için düzenlediği etkinliklerine katılan öğrencilere güvenilir gıda, sağlıklı gıda ve gıda israfını önlemeye yönelik eğitimleri verildi. Ardından okul bahçesinde tüm okul öğrencilerinin katılımıyla şiirler okundu, şarkılar söylendi ve dans yarışmaları yapıldı.

DOĞA BİLİNCİNİ AŞILAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak etkinlikle ilgili şunları söyledi;  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında düzenlediğimiz Tarım Çocuk Haftası Etkinlikleriyle çocuklarımıza tarımı sevdirmek, doğa bilinci aşılamak, ata tohumlarının önemini anlatmak ile suyun tasarruflu kullanılması, güvenilir gıda ve gıda israfının önlenmesi gibi kavramları kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz”

BAKMADAN GEÇME!