Çelik: Pedagojik olmayan bir şey varsa müsade etmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Çelik: Pedagojik olmayan bir şey varsa müsade etmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 17:59

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Gaziantep ve İzmir’de okullarda izlettirilen ‘Kabir Azabı’ adlı film için açılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek, “Yanlış olan, pedagojik olmayan bir şey varsa, biz buna okullarda müsade etmeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Bakanı Hüseyin Çelik, Düzce Tem Otoyolu Kaynaşlı gişeleri çıkışında Düzce Valisi Bülent Kılınç, AKP Düzce milletvekilleri Yaşar Yakış ve Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Düzce Valisi Bülent Kılınç’ı makamında ziyaret eden Bakan Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bazı okullarda izlettirilen ‘Kabir Azabı’ adlı filmle ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Çelik, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını, filmi ders sırasında öğrencilere izleten öğretmenler hakkında gerekli yasal işlem yapacaklarını açıkladı. Bakan Çelik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin sevgi temelli olarak işlendiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Bu tarz, bizim kesinlikle tasvip ettiğimiz, kabul ettiğimiz, edebileceğimiz bir şey değil. Bu VCD ve DVD’ler nereden geldiyse, hangi amaçla kullanılıyorsa, doğrusu bunu anlamış değilim. Gaziantep’te, Konya’da çıktı. Bugün de gazetelerde var. İzmir’de bir okulda birileri getirmiş göstermiş. Bu tür malzemeleri okullarda ders sırasında bir öğretmenimiz kullanırsa kesinlikle gerekli yasal işlemi yaparız. Bundan sonra da bunlara müsamaha gösterilmeyecek. Kabul edilir bir şey değil, bunun üzerine gideceğiz. Durup dururken bunlar ortaya çıkıyor. 3- 5 yıl önce yoktu nedense bunlar. Yeni mi icat edildi? Hangi amaçla olursa olsun kişinin amacının ne olduğu bizi ilgilendirmiyor. Ama yanlış olan pedagojik olmayan bir şey varsa, biz buna okullarda müsade etmeyiz”

Vali Kılınç daha sonra Bakan Çelik’e lise öğrencilerinin yaptığı bir ayna hediye etti. Bakan Çelik, Düzce Anadolu Cumhuriyet Lisesi’nde düzenlenen ‘küresel ısınma’ konulu konferansa katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!