Çelenk Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Çelenk Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Çelenk Ne Demek, Ne Anlama Gelir Çelenk Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 23:22

Çelenk, özellikle açılış törenlerinde ve merasimlerde tercih edilen çiçek tasarımı olarak bilinmektedir. Gösterişli ve büyük bir çiçek tasarımı olduğundan davetlerde ya da törenlerde çelenk gönderimi tercih edilir. Çelenk kelime anlamı olarak çiçek ve yapraklar ile beraber hazırlanmış olan tasarım anlamına gelir. Çelenk ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Çelenk bir çiçek tasarımıdır. Abartılı ve gösterişli bir tasarım olan çelenk genellikle cenaze, davet, merasim, düğün ya da açılış gibi kalabalık törenlere gönderilir. 

 Çelenk Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Çelenk, çiçek ve yapraklar ile hazırlanan halkla anlamına gelen bir kelimedir. Çiçekçiler tarafından hazırlanır ve gönderim nedenine göre paketlenir. Genelde yeni bir iş yeri açıldığında ya da özel günlerde gönderilen bir tasarımdır. Açılışlarda ya da davetlerde, törenlerde çelenk ile karşılaşmak mümkündür.

  Çelenk Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

 Çelenk kelimesinin TDK sözlükteki anlamı çiçek ve yapraklar hazırlanan halka ya da çiçek tasarımı demektir. Çelenk büyük bir çiçektir ve genelde özel günlere, davetlere, törenlere ya da açılışlara gönderilir. Çelenk çiçekçiler tarafından hazırlanır ve diğer çiçek tasarımları gibi istediğiniz saatte gönderdiğiniz yerde olur. Çelenk kelimesinin kökeni Farsçadır ve dilimize de Farsça dilinden geçmiştir. Büyük davet ya da kalabalık açılışlarda gösterişli ve büyük olmasından dolayı çelenk tercih edilir. Bu sayede kutlamanızı, tebrik ya da iyi dileklerinizi de çelenk ile karşı tarafa iletebilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!