Çay Evi Nasıl Yazılır? Çay Evi Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Çay Evi Nasıl Yazılır Çay Evi Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 11:36

Türkçe sözcük türleri arasında bilinen çay evi sözcüğü pek çok kişinin ilgi gösterdiği bir kelimedir. Ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı merak edilen önemli sözcükler arasındadır. Bireyler yazım hatası yapmamak adına çay evi sözcüklerinin yazılışlarını araştırabiliyor. Merak edilen tüm doğru yazılışları kişilerce araştırılıyor. Çay Evi nasıl yazılır? Çay Evi kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı merak edilen tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Çay evi herkesin bildiği bir mekan türüdür. Çay evi sözcüğünün doğru yazılışları anlam yönünden büyük önem taşır. Çay evi kelimesi TDK'ya göre ayrı yazılması gereken bir kelime çeşididir. 

 Çay Evi Nasıl Yazılır? 

 Nasıl yazıldığı merak edilen tüm sözcük türleri kişilerin ilgisini çekebiliyor. Merak eden herkes arama motorlarına çay evi yazarak doğru yazılışlarını öğrenmek istiyor. Aram motorlarına yazılan çay evi kelimesi, birçok kişinin karşısına çıkabiliyor. Bireyler yazım hatalarına karşı önlem almak için nasıl yazılması gerektiğini öğrenmek istiyor. "Çayevi" şeklinde birleşik yazılması yazım hatasının oluşmasına neden olacaktır. 

 Çay Evi Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

 TDK, tüm sözcüklerin nasıl doğru olarak yazılması gerektiğini bildiriyor. Bireyler herhangi bir sözcük için TDK'da araştırma yapabiliyor. Öğrenilmek istenen çay evi sözcüğü de TDK'da detaylı olarak belirtiliyor. Çay evi kelimesi TDK'da "çay evi" şeklinde gösteriliyor. Birleşik olarak yazılması uygun bulunan kelime listeleri arasında yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!