CAT 5 kablo ve CAT 6 kablo arasındaki fark nedir? CAT 5 ile CAT 6 farkı

Güncelleme Tarihi:

CAT 5 kablo ve CAT 6 kablo arasındaki fark nedir CAT 5 ile CAT 6 farkı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2021 00:57

Özellikle bilgisayar üzerinden televizyon ya da benzeri cihazları bağlama noktasında kablolar kullanılır. Bu konular özel yapılara sahiptir ve genelde HDMI kablosu olarak ifade edilir. Tabii bu kablolar farklı sınıflandırmaları sahiptir. Öne çıkan kablolar ise CAT 5 ve CAT 6 olarak ifade edilir. Peki, CAT 5 kablo ve CAT 6 kablo arasındaki fark nedir? CAT 5 ile CAT 6 farkı hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Görüntü aktarımı üzerinden günümüzde HDMI kabloları kullanılmaktadır. Genel olarak bu isim üzerinden değerlendirilen kablolar içerisinde özellikle CAT 5 ile CAT 6 olarak kabloları bulunur. Bu kablolar arasındaki fark ise merak edilen konular içerisinde geliyor.

 Cat 5 Kablo ve Cat 6 Kablo Arasındaki Fark Nedir?

 CAT 5 kablo ile cAT 6 kablo arasındaki en önemli fark şüphesiz veri geçişidir. Özellikle CAT 6 kablo CAT 5 kabloya göre çok daha yüksek bir veri geçiş imkanı tanımaktadır. Aynı zamanda bu kablo içerisinde seperatör, yani ayırıcı bulunur. Fakat CAT 5 üzerinde ise herhangi bir ayırıcı, seperatör bulunmaz.

 Cat 5 ile Cat 6 Farkı

 Daha yüksek çözünürlük ile net bir görüntü almak ve bu görüntüyü hızlı şekilde elde edebilmek için CAT 6 kablosu ön plana çıkar. Genelde CAT 5 ile CAT 6 kablolar arasındaki en büyük fark veri geçişidir. Öne çıkan veri geçişi ile beraber böylece daha yüksek hız üzerinden daha hızlı bir aktarım olanağı elde edilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!