Canı Gönülden Nasıl Yazılır? Canı Gönülden Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Canı Gönülden Nasıl Yazılır Canı Gönülden Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 11:53

Günümüzde yazım yanlışı yapılan sözcüklerden biri de canı gönülden sözcüğüdür. Bireyler canı gönülden sözcüğünün bitişik mi ayrı mı yazılacağını merak edebiliyor. Yazım hatası yapmak istemeyenler canı gönülden sözcüğünün doğru yazılışlarını öğrenmenin yollarını araştırıyor. Canı Gönülden nasıl yazılır? Canı Gönülden kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı konusunda tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Canı gönülden kelimesi bireylerin yazım hatası yaptığı kelime türlerinden biridir. Canı gönülden pek çok kişi tarafından ayrı olarak yazılsa da mutlaka bitişik olarak yazılması gereken Türkçe kelimeler arasında yer alıyor. 

 Canı Gönülden Nasıl Yazılır? 

 Sözcüklerin nasıl yazılması gerektiği konusu odlukça önemli bir konudur. Kişiler her ne kadar yazı yazarken çok dikkat etmese de bazı kelimeler yazının kalitesini oldukça düşürüyor. Her birey doğru yazmak için birçok sözcüğü araştırabiliyor. Canı gönülden sözcüğü de araştırılan bir kelimedir. Ayrı olarak yazılmaması gereken kelimeler arasındadır. Bireyler ayrı olarak yazarak, kelimenin yanlış yazılmasına neden oluyor. Canıgönülden şeklinde bitişik olarak yazılması gereken bir kelimedir. 

 Canlı Gönüldne Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı 

Haberin Devamı

 Her kelimenin doğru olarak kabul edilen bir yazım türü bulunuyor. Kelimelerin ayrı veya bitişik yazılması durumunda büyük hatalar ortaya çıkabiliyor. Canı gönülden sözcüğü de bireylerin ilgisini çeken bir kelimedir. TDK'ya göre nasıl yazılması gerektiği detaylı olarak gösteriliyor. TDK kelimenin mutlaka bitişik olarak yazılması gerektiğini vurgulayarak, ayrı yazılmasının yazım hatası olduğunu belirtiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!