Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? PYBS sınavı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır  PYBS sınavı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 10:09

Bursluluk sınavı için geri sayım başladı. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıfların katılım sağlayacağı PYBS sınavı öncesinde hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, bir yandan da sınav giriş belgelerini edinmeye çalışıyor. Peki, bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte, PYBS giriş belgesi ve bursluluk sınavı tarihi!

Haberin Devamı

Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak sorusu, birçok öğrenci tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştireceği bursluluk sınavı sonrasında sınavda başarı elde eden birçok öğrenci, bakanlık tarafından tahsis edilecek bursa sahip olacak. Peki, bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? İşte, merakla araştırılan sınav tarihi ve giriş belgesi detayları!

Bursluluk sınavları içerisindeki en önemli sınavlardan biri olan PYBS için MEB duyurusu geldi. MEB çalışma takvimine göre temel derslerden oluşan sınav, 10 Haziran 2017 tarihinde saat 14:00’te gerçekleşecek.

PYBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınav giriş belgesi ise, e-Okul üzerinden fotoğraflı bir şekilde 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda okuyan öğrencilere 29 Mayıs 2017 tarihinden itibaren erişime sunuldu. Sınav giriş belgesi, e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından çıkarılacak ve mühürlenip imzalandıktan sonra sınava katılım sağlayacak olan öğrencilere teslim edilecek.

PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI HANGİ DERSLERDEN YAPILACAK?

Haberin Devamı

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden, 8. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler derslerinden, 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri ise Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ev Sosyal Bilimler derslerinden sınav olacak.

 

BAKMADAN GEÇME!