MEB bursluluk sınavı yarın saat kaçta yapılacak? Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

MEB bursluluk sınavı yarın saat kaçta yapılacak Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 18:46

MEB bursluluk sınavının (PYBS) yarın saat kaçta yapılacağı binlerce öğrenci tarafından oldukça merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) düzenlenecek 5, 6, 7,hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) yarın yapılacak. Bursluluk sınavı yurt içinde 848 merkezde, 4 bin 39 okulda, 62 bin 146 salonda, KKTC'de bir merkezde olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin 563 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Peki, MEB bursluluk sınavı yarın saat kaçta yapılacak? Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır?

Haberin Devamı

Paralı Yatılı Bursluluk Sınavı (PYBS) için artık son hazırlıklar! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen bursluluk sınavına her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi büyük. Peki, bursluluk sınavı ne zaman? PYBS kaç dakika? İşte Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı kılavuz doğrultusunda sınav bilgileri!

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Bursluluk sınavları içerisindeki en önemli sınavlardan biri olan PYBS için tarih bilgisi MEB'ten geldi. MEB çalışma takvimine göre temel derslerden oluşan sınav, 10 Haziran 2017 tarihinde saat 14:00’te gerçekleşecek. Sınavda 4 (dört) seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak.

PYBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sınav giriş belgeleri e-okul sistemi üzerinden alınabiliyor. Sınav giriş belgesi, e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından çıkarılacak ve mühürlenip imzalandıktan sonra sınava katılım sağlayacak olan öğrencilere teslim edilecek.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflar için 29 Mayıs 2017 tarihinden itibaren e-Okul sisteminden ve okul müdürlükleri tarafından verilmeye başlandı. Öğrencilere “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” posta yoluyla gönderilmeyecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve oturacağı sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan; sınav bölgesinde, binada, salonda ve oturacağı sırada sınava girecektir. Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecektir. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” nde, kimlik bilgilerinin yanında sınavda alacağı sınav hizmeti de yer alacaktır.

Haberin Devamı

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, İOKBS, yurt içinde 848 merkezde, 4 bin 39 okulda, 62 bin 146 salonda, KKTC'de bir merkezde olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin 563 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Dört seçenekli 100 sorunun sorulacağı sınav, saat 14.00'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.
Tek kişilik salonlara yerleştirilen öğrencilere yönelik tedbirlerin yanı sıra 30 dakika ek süre verilecek.
Öğrenciler, sınava "Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi" ve geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya pasaport ) ile alınacak.
Sınav sonuçları, 18 Temmuz'da "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde ilan edilecek.

BAKMADAN GEÇME!