Bulmacada Yazınsal Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Yazınsal Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Yazınsal Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Yazınsal Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:05

Yazmak kelimesinden türetilen birçok sözcük, edebi eserlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin yazın, edebiyat anlamına gelir. Yazın türleri, kendi içerisinde, manzum ve mensur eserler olarak ikiye ayrılır. Mensur kelimesinin Türkçesi düz yazıdır. Manzum kelimesi ise şiir demektir. Bulmacada yazınsal sorusuna verilebilecek tüm cevapları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Çengel ve kare bulmacalarda sık sık karşımıza çıkan ''yazmak'' sorusuna verilebilecek yanıtlar ise şunlardır: 1- Tahrir 2- Telif 3- Kaydetmek 4- Sermek 

 Bulmacada Yazınsal Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 5 Harfli Yazınsal Cevapları 

 Edebi: 

 Yazınsal kelimesinin sözlük anlamı, yazıya dair, yazıyla bildirilendir. Dolayısıyla, kaleme alınan şiir, öykü, roman, deneme türündeki her eser, yazınsal olarak nitelendirilir. Dilimize Arapçadan geçen edebi kelimesi ise, edep sözcüğünden türetilmiştir. 

 Edep kelimesinin ilk anlamı ahlak ve haya, ikinci anlamı düzgün olmaktadır. Belli başlı kurallara uyarak, düzgün bir şekilde yazılan her eser edebidir. 

 Bulmacada 6 Harfli Yazınsal Cevapları 

 Kitabi: 

 Kitabi kelimesi de edebi gibi Arapça kökenli bir sözcüktür. Bu kelimenin ilk anlamı, kitaba yazılan, kitapta bulunandır. Kitabi kelimesi olumsuz anlamda da kullanılır. Konuşurken süslü ifadeler kullanan ya da eserlerini ağdalı bir üslupla kaleme alan yazarlar kitabi olarak nitelendirilir. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Yazınsal Cevapları 

 Bulmacada 8 Harfli Yazınsal Cevapları 

 Sanatsal 

 Bazı bulmacalarda yazınsal kelimesinin cevabı 8 harflidir. Bu soruya verilebilecek tek 8 harfli cevap sanatsaldır. Edebiyat, sanatın bir dalı olduğu için, yazınsal ile sanatsal kelimeleri yakın anlamlıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!