Bulmacada Üzüm Türü Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Üzüm Türü Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Üzüm Türü Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Üzüm Türü Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:05

Üzüm, magnezyum, kalsiyum ve C vitamini bakımından zengin bir ilkbahar meyvesidir. Yeşil ve siyah renkte olan üzümler bağlarda yetiştirilir. Ülkemizde en çok üzüm yetiştirilen bölge Marmara Bölgesi, şehir ise Tekirdağ'dır. Bulmacalarda sık sık sorulan üzüm türü sorusunun birçok alternatif cevabını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Bulmacada üzüm türü sorusuna verilebilecek en uzun cevap 10 harften oluşur: ''Karagevrek'' İsmini renginden alan bu üzüm çeşidi, ülkemizde de yetiştirilmektedir. 

 Bulmacada Üzüm Türü Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 5 Harfli Üzüm Türü Cevapları

 Çavuş 

 Rengi beyaza çalan Çavuş üzümü, çekirdeksiz olduğu için en çok tüketilen üzüm çeşitlerinin başında geliyor. Çavuş üzümleri reçel ve komposto yapımında da kullanılır. 

 Bulmacada 6 Harfli Üzüm Türü Cevapları 

 1- Yaldaş: 

 Üzüm türü sorusunun 6 harfli iki yanıtı bulunuyor. O yanıtlardan ilki Yaldaş'tır. Avrupa'da Cardinal adıyla bilinen yaldaş üzümleri, en çok Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyetinde yetiştirilmektedir. 

 2- Razaki: 

 Razaki, sarı renkli ve sulu bir üzüm çeşididir. Bu üzümün en fazla yetiştirildiği şehirler Kırklareli, Yalova, Çanakkale ve Edirne'dir. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Üzüm Türü Cevapları 

 Bulmacada 7 Harfli Üzüm Türü Cevapları 

 1- Müşküle

Diğer adı yalı olan müşküle üzümleri, kış aylarında da yetişen narin bir üzüm türüdür. En fazla İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'de yetiştirilen müşkülenin kabuğu, diğer üzüm çeşitlerine göre daha kalındır. 

 2- Narince: 

 Narince, üzüm türü sorusunun alternatif cevapları arasında yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!