Bulmacada Tıpkıçekim Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Tıpkıçekim Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Tıpkıçekim Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Tıpkıçekim Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:15

Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Dil Kurumu, yabancı kökenli kelimelerin Türkçe karşılıklarını bulmaları için bir heyet oluşturmuştur. Bu heyetin bulduğu kelimelerden biri de tıpkıçekimdir. Tıpkı, bir şeyin birebir, kopyası demektir. Çekim ise yazılı belgelerin çoğaltılması anlamına gelir. Bulmacada tıpkıçekim kelimesinin cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Tıpkıçekim kelimesiyle eş anlamlı olan 5 kelimenin ikisi Latince, üçü Arapça kökenlidir. 

 Bulmacada Tıpkıçekim Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 5 Harfli Tıpkıçekim Cevapları 

 1- Nüsha 

 Tıpkıçekim kelimesinin ikinci anlamı bir belgenin örneği ve suretidir. Bu nedenle tıpkıçekim kelimesinin 5 harfli yanıtlarından biri nüshadır. 

 2- Kopya 

11. yüzyıldan bu yana kullanılan kopya kelimesi de nüsha ve tıpkıçekim kelimeleriyle eş anlamlıdır. 

 3- Matbu 

 Matbu kelimesinin ilk anlamı, basılan, yayımlanan ve neşredilendir. Bu kelime de tıpkıçekim sözcüğünün yerine kullanılabilir.

  Harf Sayısına Göre Tıpkıçekim Cevapları 

 Bulmacada 8 Harfli Tıpkıçekim Cevapları 

 1- Fotokopi 

 Fransızcası ''photocopie'', İngilizcesi ''photocopy'' şeklinde yazılan fotokopi, sayfaların, evrakların ve kitapların birebir kopyasını çıkarma işlemidir. İlk fotokopi makinesi yaklaşık 50 yıl önce Amerika Birleşik Devletlerinde icat edilmiştir. Başta okul ve ofisler olmak üzere birçok yerde kullanılan fotokopi makineleri toner ve mürekkeple çalışır. Son yıllarda, teknolojinin gelişmesi ile birlikte dijital fotokopi makineleri de üretilmeye başlanmıştır. 

 2- Replikas 

Haberin Devamı

 Latince kökenli bir sözcük olan replikas kelimesi, orijinalinden ayırt edilemeyen kopyası demektir. Bu kelime daha çok resim ve heykel gibi sanat dallarında kullanılır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!