Bulmacada Pünez Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Pünez Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Pünez Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Pünez Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:15

Fransızca ve İngilizce gibi Avrupa dillerinden Türkçeye geçen birçok kelime hem sözlük hem de mecazi anlamda kullanılır. Bu sözcüklerden biri olan pünez, Fransızca kökenlidir. Orijinal dilinde ''punaise'' şeklinde yazılır. Punaise kelimesinin sözlük anlamı ise ince çividir. Bulmacalarda sık sık karşımıza çıkan pünez kelimesinin cevapları, birçok okur tarafından merak ediliyor. Pünez kelimesiyle eş anlamlı olan tüm sözcükleri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Pünez sorusuna verilebilecek en kısa yanıtlardan Maşa'dır. İngilizcesi ''Paper Fastener'' olan, maşa raptiyeler, demir raptiyelere göre daha esnektir. Bu nedenle daha çok kağıtlarda ve iskelet yapımında kullanılır. 

 Bulmacada Pünez Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 4 Harfli Pünez Cevapları 

 ÇİVİ 

 Bazı çengel ve kare bulmacalarda pünez kelimesinin yanında 4 kutucuk yer alıyor. Pünez ve raptiyeler bir tür çivi olduğu için, bu soruya çivi şeklinde cevap verilebilir. 

 Harf Sayısına Göre Pünez Cevapları 

 Bulmacada 7 Harfli Pünez Cevapları 

 Raptiye 

 Arapçada bağlamak anlamına gelen ''rabt'' kökünden türetilmiş birçok kelime günlük hayatta sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin rabıta, alaka, bağ ve ilgi manasına gelir. Raptiye ise karton ve kağıt malzemeleri bir arada tutmak için kullanılan ince bir çividir. Özellikle ataçla tutturulmayacak kadar kalın kağıtları ve kutuları birbirine tutturmak için de raptiye kullanılır. 

Haberin Devamı

 Bulmacada 9 Harfli Pünez Cevapları 

 Tutturgaç 

 Pünez kelimesinin yerine yazılabilecek en uzun sözcük 9 harften oluşan tutturgaçtır. Tutturgaç kelimesi hem ataç hem de raptiye anlamına gelir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!