Bulmacada Kurtuluş Kurtulma Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Kurtuluş Kurtulma Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Kurtuluş Kurtulma Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Kurtuluş Kurtulma Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:06

Bir şeyin kendisini rahatsız eden bir durumdan ya da kişiden uzaklaşıp rahatlamasına kurtuluş denir. Düşmanlar tarafından işgal edilip sonrasında yeniden bağımsızlığına kavuşan şehirler ve ülkeler için de aynı kelime kullanılır. Kurtuluş, ülkemizde erkek çocuklarına verilen isimler arasında yer alıyor. Türkiye'de 5 binden fazla kişi bu ismi taşımaktadır. Kurtuluş ve kurtulma kelimelerinin bulmacadaki yanıtlarını derledik.

Haberin Devamı

 Kurtulmak anlamına gelen toplam 5 kelime bulunuyor. Bu kelimelerden ikisi öz Türkçedir. Diğer üçü ise Osmanlıdan bu yana kullanılmaktadır. 

 Bulmacada Kurtuluş Kurtulma Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 4 Harfli Kurtuluş Kurtulma Cevapları 

 Reha 

 Bu soruya verilebilecek en kısa yanıt 4 harften oluşan rehadır. Reha da Kurtuluş gibi erkek çocuklarına konan isimlerden biridir. 

 Bulmacada 5 Harfli Kurtuluş Kurtulma Cevapları 

 1- Halas 

 Arapça kökenli bir sözcük olan halas kurtulmak, halis ise kurtulmuş, rahata ermiş kişi demektir. Kelimenin fiil hali ise ''halas bulmak'' şeklinde yazılır. 

 2- Necat:

  Necat kelimesi hem kurtulmak hem de iyileşmek ve eski sağlığına kavuşmak anlamına gelir. 

 3- Salah: 

 Salah sözcüğünün ilk anlamı, üzüntü veren bir durumdan kurtulmak ve iyi olmaktır. Bu kelime barış, selamet, huzur ve güvenlik manasında da kullanılır. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Kurtuluş Kurtulma Cevapları  

 Bulmacada 7 Harfli Kurtuluş Kurtulma Cevapları 

 Selamet 

 Selam kelimesinden türetilen selamet, herkesin gıpta ettiği ve ulaşmak istediği bir konumda olmak demektir. Selamet sözcüğü esenlik ve kurtuluş kelimeleriyle eş anlamlıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!