Bulmacada Elmas Gerdanlık Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Elmas Gerdanlık Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Elmas Gerdanlık Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Elmas Gerdanlık Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:15

Farsça kökenli bir sözcük olan gerdan kelimesi, günümüzde boyun anlamında kullanılmaktadır. Boyna takılan kolyelere ise gerdanlık adı verilir. Gümüş ve altın dışında elmaslarla süslenmiş birçok gerdanlık çeşidi vardır. Gerdanlıklar, en kıymetli taşlardan biri olan elmaslarla birlikte satıldığı için diğer kolyelere ve takılara göre daha pahalıdır. Bulmacada elmas gerdanlık sorusunun yanıtları nelerdir tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Elmas gerdanlık sorusunun en kısa cevabı 5, en uzun cevabı ise 7 harflidir. 

 Bulmacada Elmas Gerdanlık Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 5 Harfli Elmas Gerdanlık Cevapları 

 1- Kolye: 

 Bazı bulmacalarda bu soru sadece ''gerdanlık'' şeklinde sorulur. Bu sorulara kolye şeklinde cevap verilebilir. Latincede ''collier'' şeklinde yazılan bu sözcük, önce Fransızcaya, akabinde diğer Avrupa dilleriyle birlikte Türkçeye geçmiştir. 

 2- Boruş: 

 Halk arasında yaygın olarak kullanılan boruş kelimesinin kökeni tam olarak bilinmemektedir. İlk anlamı göz alıcı, ışıltılı ve parlak olan boruş kelimesi, altın gerdanlık manasında da kullanılır. 

 Bulmacada 6 Harfli Elmas Gerdanlık Cevapları 

 Akarsu 

 Türkçede birçok kelime sözlük ve terim anlamları dışında mecazi anlamda da kullanılır. O kelimelerden biri olan akarsu, nehir ve ırmak kelimeleriyle eş anlamlıdır. Ancak 2000'li yılların başından itibaren elmas gerdanlıklara da akarsu denmeye başlanmıştır. Akarsu olarak adlandırılan gerdanlıklarda elmas dışında, zümrüt ve yakut gibi değerli taşlar da yer alır. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Elmas Gerdanlık Cevapları 

 Bulmacada 7 Harfli Elmas Gerdanlık Cevapları 

 Murassa: 

 Murassa, değerli taşlarla süslenmiş kolye demektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!