Bulmacada Divit Yazı Hokkası Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Divit Yazı Hokkası Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Divit Yazı Hokkası Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Divit Yazı Hokkası Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:15

Bulmacalar eskiden beri zihinsel faaliyetler üzerindeki olumlu etkisi ile bilinen aktivitelerden biri olmaktadır. Bulmacaların hazırlanması sırasında dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bunların başında bulmaca sorularının bir mantık çerçevesi içinde olması gelmektedir. Bulmacalarda tutarsız ve gerçekliği kanıtlanmamış bilgilerin kullanılmaması gerekmektedir. Peki, bulmacada divit yazı hokkası cevabı nedir? Harf sayısına göre divit yazı hokkası cevapları neler olmaktadır? İşte, divit yazı hokkası sorusunun bulmacalarda yer alan cevaplarını derledik.

Haberin Devamı

Bulmacalar hafızayı kuvvetlendiren bir aktivite olarak ifade edilmektedir. Yapılan araştırmalar sonucu düzenli bulmaca çözenlerin daha az unutkan oldukları ortaya konmaktadır. 

 Bulmacada Divit Yazı Hokkası Cevabı Nedir? 

 Divit yazı hokkası kavramının geçmişi eski Türk devletlerine kadar dayanmaktadır. Devlet işlerini gören katiplerin kullandığı bu aletler ile yazı yazılmaktadır. Osmanlı tarihi incelendiğinde divit odası gibi bir yer olduğu belirtilmektedir. Bulmacalarda soru olarak karşılaşılan bu kavramların 4 tane olmak üzere verilecek cevapları bulunmaktadır. Bu cevaplar: Ake, Ame, Devat ve mahber olarak ifade edilmektedir. 

 Harf Sayısına Göre Divit Yazı Hokkası Cevapları 

 Bulmacada sorulan divit yazı hokkası sorusuna verilen en bilindik cevap Ame kelimesi olarak belirtilmektedir. Bu kavram 3 harfli en popüler cevap olmakla birlikte 3 harfli olan Ake kelimesi de bu sorunun cevaplarından biri olmaktadır. 5 harfli olan Devat kelimesi ile 6 harfli olan mahber kelimeleri de divit yazı hokkası sorusunun cevapları arasında yer almaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!