Bulmacada Davar Ağılı Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Davar Ağılı Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Davar Ağılı Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Davar Ağılı Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:17

Daha çok kırsal kesim ile beraber Eski dönemlerde kullanılan sözcükler içerisinde davar ağılı gelmektedir. Bu kelime grubunun aynı zamanda bulmacalarda kullanılabilecek farklı cevapları bulunmaktadır. Peki, bulmacada davar ağılı cevabı nedir? Harf sayısına göre davar ağılı cevaplarını derledik.

Haberin Devamı

Davar ağılı özellikle kırsal alanlarda hayvanları otlatmak amaçlı kullanılan özel yerlerdir. Bununla beraber farklı kelimeler üzerinden eski dönemlerde çok sık kullanılırdı. Tabii günlük olarak hala geçerli olarak değişik yerlerde değerlendirilen sözcük grupları içerisinde geliyor. 

 Bulmacada Davar Ağılı Cevabı Nedir? 

 Bulmacalarda davar ağılı kelimesine karşı olarak 1 tane sözcüğün eş anlamlı şekilde öne çıktığını söylemek mümkün. Bu sayede bu sözcük tüm bulmacalar için ortak olarak kullanım imkanı tanımaktadır. 

 - Kom 

 Yukarıda verilen sözcük aynı zamanda çadıra benzer bir yapı olarak ön plana çıkar. Pratik olarak hazırlanması ile birlikte davar ağılı olarak değerlendirilir. Ayrıca bu kelime grubuna karşılık şekilde bulmacalarda kullanılır. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Davar Ağılı Cevapları 

 Harf sayısına göre davar ağılı cevapları bir tane sözcük ile öne çıkıyor. Bu doğrultuda, ‘kom’ kelimesi bulunmaktadır. Kare ile beraber çengel ve daha birçok bulmaca için taşıdığı aynı anlamı ile birlikte kullanılabilir. Bu kelime 3 harflidir. Aynı zamanda içerisinde iki tane sessiz harf ve bir tane de sesli harf bulunur. Türk Dil Kurumu kapsamında da yine geçerli ve Türkçede yerleşik bir kelimedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!