Bulmacada Çözümleyici Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Çözümleyici Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Çözümleyici Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Çözümleyici Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:06

Çözmek ve çözümlemek kelimeleri sıklıkla birbirine karıştırılsa da iki kelimenin manası aynı değildir. Çözmek, sorun teşkil eden bir şeyi ortadan kaldırmak ve meseleyi halletmek anlamına gelir. Çözümlemek ise, bir meseleyi ya da konuyu enine boyuna analiz etmek, tümevarım ya da tümden gelim yöntemlerinden birini kullanarak sonuca ulaşmak demektir. Bu kelimeden türetilen çözümleyici sözcüğünün birden fazla cevabı bulunuyor. Bulmacada çözümleyici cevabı hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Bulmacalarda çözümleyici kelimesinin karşısına yazılabilecek sözcüklerden bazıları öz Türkçeyken bazıları dilimize Fransızcadan geçmiştir. 

 Bulmacada Çözümleyici Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 7 Harfli Çözümleyici Cevapları 

 1- ANALİST

 Alanında uzman bir kişinin bir konuya açıklık getirmek için yaptığı detaylı araştırmaların tümüne analiz adı verilir. Bu kelimenin sıfat hali ise ''analist'' şeklinde yazılır. Fransızca kökenli bir sözcük olan analist, inceleme ve araştırma yapan, gözlemlerinin sonucunda belli başlı konular hakkında çıkarımlarda bulunan kişi demektir. 

 2- YORUMCU 

 Kişinin bir konuyu enine boyuna yorumlaması için öncelikle o konuya vakıf olması gerekir. Yorumcular önce çözümleyip sonra yorumladıkları için ''yorumcu'' sözcüğü çözümleyici ve analist kelimeleriyle eş anlamlıdır. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Çözümleyici Cevapları 

 Bulmacada 8 Harfli Çözümleyici Cevapları  

 MÜNEKKİT 

 Münekkit kelimesi tenkit kökünden türetilmiştir. Tenkit, ortaya konan bir eserin ya da bir kişinin olumlu ve olumsuz tüm özelliklerini açıklamak anlamına gelir. Münekkit olarak adlandırılan kişilerin görevi ise hem analiz hem de eleştiri yapmaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!