Bulmacada Çıkrıkçı Çarkı Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Çıkrıkçı Çarkı Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Çıkrıkçı Çarkı Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Çıkrıkçı Çarkı Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:17

Özellikle söz konusu el işi olduğu zaman farklı amaç altında kullanılan çıkrıkçı çarkı, bulmacalarda değerlendirilir. Ayrıca yerel ve kırsal kesimlerde birimize hala değerlendirilen bir yapıdır. Peki, bulmacada çıkrıkçı çarkı cevabı nedir? Harf sayısına göre çıkrıkçı çarkı cevapları konusunda detayları derledik.

Haberin Devamı

Bulmacalar için internet üzerinden en çok araştırılan kelime grupları içerisinde çıkrıkçı çarkı gelmektedir. Aynı zamanda bu yapı günlük yaşamda değişik yerlerde kullanılır. Bununla beraber eş anlamlı olarak Türkçe üzerinden bir karşılığı olduğunu söylemek gerekir. 

 Bulmacada Çıkrıkçı Çarkı Cevabı Nedir? 

 Çıkrıkçı çarkı değişik bulmacalarda aynı anlamını taşıyan kelime ile beraber sorulur. Öne çıkan bu soru dahilinde bir kelime ile eş anlamlı karşılığı bulunmaktadır. 

 - Tartura 

 Bu sözcük bilinen bir kelime olmaması ile beraber Türk Dil Kurumu açısından geçerlidir. O yüzden bulmaca çözerken soldan sağa ve yukarıdan aşağı doğru tüm bulmacalar için değerlendirilebilir. 

 Harf Sayısına Göre Çıkrıkçı Çarkı Cevapları 

 Eski dönemlerde daha fazla kullanılmış olan bir yapı olarak çıkrıkçı çarkı öne çıkmaktadır. Günümüzde ise özellikle bulmacalar açısından internette çok fazla araştırılan bir kelime grubudur. Bu doğrultuda 7 harfli kelime karşılığı olarak ‘tartura’ sözcüğü bulunmaktadır. Bu sözcük dahilinde aynı anlamı ile beraber çıkrıklı çarkına karşılık olarak bulmacalarda değerlendirmek mümkün. İçerisinde 3 tane sesli harf ile beraber 4 tane sessiz harf bulunur. Taşımış olduğu anlamı ile beraber farklı yerlerde yine günlük yaşamda kullanabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!