Bulmacada Çiftlik Uşağı Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Çiftlik Uşağı Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Çiftlik Uşağı Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Çiftlik Uşağı Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:17

Hem tarım yapılan hem de hayvan yetiştirilen geniş arazilere çiftlik denir. Çiftlikler, diğer yerleşim yerlerine göre daha büyük olduğu için burada çok daha fazla kişi çalışır. Uşaklar, hayvanları besler, evi ve ahırları temizler, gelen misafirleri karşılar. Bunun dışında kendisine verilen tüm görevleri yerine getiren uşaklar, çiftliğin tüm işlerinden sorumludur. Bulmacada ''Çiftlik Uşağı'' şeklinde sorulan sorunun cevapları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Çiftlik uşağı ile eş anlamlı olan 2 kelime vardır. Bu kelimelerin ikisi de Farsça kökenlidir. 

 Bulmacada Çiftlik Uşağı Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 5 Harfli Çiftlik Uşağı Cevapları 

 Kahya 

 Dilimize Farsçadan geçmiş olan kahya kelimesi, sadece çiftliklerde değil, han ve konaklarda çalışan kişiler için de kullanılır. Bu kelime tarih boyunca, çeşitli yörelerde farklı anlamlarda kullanılmıştır. Örneğin şoförlerin ve hamalların müşteri bulmasına yardımcı olan aracılara da kahya ya da değnekçi denir. 

 Kahya, mecazen kendisini ilgilendirmeyen konularda bile ahkam kesen ve herkesin işine karışan kimse anlamına gelir. Bu sözcük ''keyfimin kahyası'' başta olmak üzere birçok deyimde de geçer. 

 Harf Sayısına Göre Çiftlik Uşağı Cevapları

  Bulmacada 7 Harfli Çiftlik Uşağı Cevapları 

 Kethüda 

Haberin Devamı

 Osmanlıcada ket, ev, bina, hane ve oda anlamına gelir. Huda ise, malik ve sahip demektir. Bu iki kelimenin birleşmesiyle oluşan kethüda, bir evin ya da çiftliğin tüm işlerinden sorumlu olan kişi demektir. Kethüda bey ise, Osmanlı döneminde sadrazamın yardımcılarına verilen bir unvandır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!