Bulmacada Bırakıt Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Bırakıt Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Bırakıt Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Bırakıt Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:17

Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber bırakıt sözcüğü Türkçede yer almaktadır. Çok bilinmeyen bir kelime olmasının yanı sıra bulmacalarda çok sık karşılaşılır. Peki, bulmacada bırakıt cevabı nedir? Harf sayısına göre bırakıt cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Günlük olarak çözülen birçok farklı bulmacada değişik sözcükler değerlendirilir. Bunlar içerisinde bırakıt özellikle merak edilen kelimeler içerisinde bulunmaktadır. Çünkü ne anlama geldiği bilinmeyen ancak eş anlamlı karşılığı ile çok fazla bilinen bir sözcüktür. Böylece eş anlamlı karşılığı olarak farklı bulmacalarda kullanım imkanı tanır. 

 Bulmacada Bırakıt Cevabı Nedir? 

 Bulmacada bırakıt cevabı olarak değerlendirilecek bir sözcük bulunmaktadır. Bu sözcük aynı zamanda okunuş ve yazılışı farklı olsa bile eş anlamlı olarak ele alınır. 

 - Miras 

 Vefat eden bir kişinin ardından yakınlarına kalan maddi ve manevi unsurlar miras olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kişi yaşarken de yine miras olarak bırakma kararını verebilmektedir. Bu doğrultuda miras kelimesi aynı zamanda bırakıt olarak ifade edilir. Böylece farklı bulmacalarda yaygın olarak kullanılır. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Bırakıt Cevapları 

 Harf sayısına göre bırakıp cevapları ‘miras’ kelimesi ile karşılık buluyor. Böylece bütün değişik bulmacada için ortak şekilde değerlendirme imkanı tanımaktadır. Bu kelime içerisinde iki tane sesli harf ve ayrıca 3 tane sessiz harf bulunmaktadır. Toplamda 5 harfli kelime olarak bırakıt sözüne karşılık bulmacalar üzerinden değerlendirilir. Günlük hayatta bir kullanılan bir sözcük değildir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!