Bulmacada Beyzi Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Beyzi Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Beyzi Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Beyzi Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:15

Beyz kelimesi Arapçada ve Osmanlıcada yumurta anlamına gelir. Bu kelimeden türetilen birçok kelime hem isim hem de sıfat olarak kullanılır. Örneğin Beyza, yumurta akı gibi bembeyaz olan kadın demektir. Ebyaz ise en beyaz anlamına gelir. Geometri, fizik ve matematik gibi sayısal bilimlerde kullanılan beyzi, elipse benzeyen köşesiz bir şekildir. Beyzi kelimesinin cevaplarını harf sayısına göre derledik.

Haberin Devamı

Çengel bulmacalarda sık sık sorulan beyzi kelimesiyle eş anlamlı olan 5 kelime bulunmaktadır. 

 Bulmacada Beyzi Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 4 Harfli Beyzi Cevapları 

 1- Oval 

 Beyzi kelimesinin bulmacalardaki en kısa karşılığı ovaldir. Birbirine paralel iki simetriden oluşan oval şekli, dar ve dikeydir. Samanyolumuzdaki birçok gezegen oval şeklindedir. 

 2- Söbe 

 Kökeni 14. yüzyıla kadar uzanan söbe kelimesi eski Türkçedir. Ders kitaplarından çok günlük konuşmalarda kullanılan bu kelime, oval ve beyzi sözcükleriyle eş anlamlıdır.

  Bulmacada 7 Harfli Beyzi Cevapları  

 1- Eliptik 

 Fransızcası ''elliptique'', İngilizcesi ''elliptical'' şeklinde yazılan eliptik sözcüğü, Latince kökenlidir. İlk kez Pisagor'un kaleme aldığı eserlerde geçen kullanılan bu sözcük cümle içerisinde beyzi kelimesinin yerine kullanılabilir. 

 2- Değirmi

Haberin Devamı

  Değirmi kelimesi hem yuvarlak hem de oval anlamına gelir. 

 Harf Sayısına Göre Beyzi Cevapları 

 Bulmacada 8 Harfli Beyzi Cevapları 

 Elipsoit 

 Elipsoit kelimesinin sözlük anlamı elipse benzeyen ve elipsle ilgili olandır. Bazı geometricilere göre, şekli hem daireye hem de elipse benzeyen cisimlere ''elipsot'' denir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!