Boncuk takılar satan kızın hayali polis olmak

Güncelleme Tarihi:

Boncuk takılar satan kızın hayali polis olmak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 14:08

Mardin'de, en fazla ziyaret edilen tarihi mekanlardan Kasımiye Medresesi önünde boncuk takılar satarak aile bütçesine katkı sağlayan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi kız, eğitimini tamamlayıp polis olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

"Güneydoğu'nun şiirsel kenti" olarak nitelendirilen Mardin, bölge turizmi bakımından önemli bir konumda bulunuyor. Tarihi evleri ve mekanlarıyla bir cazibe merkezi olan kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında Kasımiye Medresesi geliyor. Akkoyunlular döneminde inşa edilen bu yapıyı görmeye gelenleri, girişte 7, 9 ve 11 yaşlarında 3 kardeş karşılıyor. Evlerinde büyüklerinin destekleriyle yaptıkları boncuk takıları satan kardeşler, 3 bileklikten 5 lira, bir kolyeden 4 lira kazanıyor.
Ailenin 12 çocuğundan biri olan ilkokul öğrencisi Serap Taş (9), annesinin, ablası Gül Taş (11) da anneannesinin, kardeşi Güneş Taş (7) ise yengesinin ürünlerini satıyor.
Serap Taş, okul ve ödevlerinden kalan boş zamanlarında bu işle uğraştığını söyledi. Babası ve ağabeyinin, maaşlı işlerde çalışıp kendilerine baktığını söyleyen Taş, şöyle konuştu:
"Aileme katkı sağlamak ve özellikle okul ihtiyaçlarımı karşılamak için boncuk takılar satıyorum. Takıları yapmak çok kolay. Buraya gelen turistlerin çok hoşuna gidiyor, alıyorlar. Okumak, polis olmak istiyorum. Tüm çabam bunun için. İnsanları öldürenleri, hırsızları, suç işleyenleri yakalamak istiyorum. Ülkemi seviyorum. İnşallah derslerimden iyi notlar alırım da polis olurum. İnsanlar huzurlu, rahat olsun istiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!