Boğaz Ağrısı Kaç Günde Geçer Ve Kaç Gün Sürer? Boğaz Ağrısının İyileşme Süresi

Güncelleme Tarihi:

Boğaz Ağrısı Kaç Günde Geçer Ve Kaç Gün Sürer Boğaz Ağrısının İyileşme Süresi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 10:52

Boğaz ağrısının normal koşullarda 1 hafta içerisinde geçmesi beklenir. Eğer faranjit, larenjit ya da bronşit gibi bir durum yoksa bol sıvı tüketimi ile 1 hafta içinde boğaz ağrısında kurtulabilirsiniz. Bunun için süreç boyu bol su içmeli ve boğaz spreyi kullanmalısınız. Boğaz ağrısının kaç gün sürdüğü ile beraber iyileşme sürecinin merak edilen detaylarını derledik.

Haberin Devamı

Eğer boğaz ağrısı 1 hafta içerisinde geçmezse mutlaka bir uzmana başvurmak gerekir. Boğaz ağrısı geçmez ve daha fazla ilerlerse faranjit, iltihaplı boğaz ağrısı ya da larenjit durumları ile karşı karşıya olabilirsiniz. 

 Boğaz Ağrısı Kaç Günde Geçer? 

 Boğaz ağrısı genelde 4 gün ile 10 gün arasında sürebilir. Eğer boğaz ağrınız 1 haftadan daha uzun sürüyorsa bir doktora görünmenizde fayda var demektir. Evde boğaz ağrısının geçmesini beklerken bitki çayı içebilir, ılık su tüketebilir ya da boğaz bölgenizi sıcak tutmaya çalışabilirsiniz. Eğer boğaz ağrınız iltihaplıysa bu genelde daha büyük sıkıntılar da verebilir.

  Ağrının şiddeti arttıkça kuruluk ve kaşıntı hissi de artar. Bu da yanma hissiyle beraber gıcık tutmasına da sebep olabilir. Havaların birden soğuması ya da birden ısınması gibi ani sıcaklık değişimleri boğazı etkileyebilir ve boğaz ağrısına sebebiyet verebilir. İltihaplı boğaz ağrısı durumunda bitki çayı ya da pastil tüketebilirsiniz. Bu süreçte mutlaka bol su içmeli ve bol istirahat etmelisiniz. 

Haberin Devamı

 Kaç Gün Sürer?

  Normal bir boğaz ağrısı evde 4 gün ile 10 gün içinde geçmesi beklenen bir durumdur. Fakat bunun daha uzun sürmesi, iltihaplı olması ya da kronikleşmesi de mümkündür. İltihaplı boğaz ağrısının etkileri daha fazla olduğundan doktora gitmek ve doktor tedavisi almak daha etkilidir. Fakat normal bir boğaz ağrısını bol sıvı tüketerek, çok konuşmayıp ses tellerini yormayarak ya da bitki çayları içerek azaltabilirsiniz. 

 Tüm önlemler alındığında boğaz ağrısının 4 gün ile 1 hafta içerisinde geçmesi ya da azalması beklenir. Eğer bu süreçte boğaz ağrısı azalmaz aksine daha da artarsa mutlaka doktora gitmeniz gerekir. Kronik boğaz ağrısı, bronşit ya da iltihaplanma gibi durumların ortaya çıkması mümkündür. 

 Boğaz Ağrısının İyileşme Süresi 

 Boğaz ağrısı genelde yanma, kuruluk ve ağrı ile kendini gösteren bir sağlık sorunudur. Genelde sık rastlanan bir durum olduğundan önemsenmediği de bilinmektedir. Kuru havadan ya da enfeksiyonlardan kaynaklanan boğaz ağrısı kısa sürede geçer ve iyileşme gözlemlenebilir. Bunun için oda sıcaklığında sıvı tüketmek ve boğazı yoran şeylerden kaçınmak önemlidir. 

Haberin Devamı

 Eğer bronşit ya da faranjit gibi bir durumdan kaynaklanıyorsa ağrı genelde yoğun olur daha çok rahatsız edici olur. Bu da bademciklerin şişmesine ve günlük hayatın da aksamasına sebep olabilir. Larenjit durumunda ise ses telleri de ağrır ve sesin kısılması da gözlemlenebilir. Eğer yutkunmakta ve konuşmakta zorluk çekiyorsanız larenjit olmuş olabilirsiniz.

  Boğaz Ağrısında Bitkisel Tedavi Var mı?

  Boğaz ağrısının geçmesi için evde uygulanabilecek bitkisel tedaviler de mevcuttur. Elma sirkesi uzun yıllardır bakteriler ile savaşmak için tercih edilen bir yöntemdir. Bir bardak suyun içine çorba kaşığı elma sirkesi ve bal ekleyerek içebilir, bu sayede ağrının azalmasını sağlayabilirsiniz. Adaçayı ile ekinezya da boğaz ağrısı için etkili bitki çayları arasındadır. 

Haberin Devamı

 Bu süreçte gargara yaparak ya da boğaz spreyi kullanarak da ağrının azalmasını sağlayabilirsiniz. Limon suyu ya da portakal suyu gibi C vitamini içeren içecekler de boğaz ağrısının önüne geçmenizi sağlar. Özellikle antioksidan içermeleri sayesinde bağışıklık sisteminizin de kuvvetlenmesini sağlar ve kış boyunca daha az hasta olursunuz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!