Bizim Akdeniz Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Bizim Akdeniz Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 17:06

Bizim Akdeniz kimin olduğu merak edilen ve internetten araştırılan eserlerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından merak edilmesinden dolayı sıklıkla araştırılan eserler arasındadır. Bu bakımdan Bizim Akdeniz kimin eseri ve kim tarafından yazıldı öğrenebilir buna göre eser hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bizim Akdeniz kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Özeti, türü, konusu ve özellikleri hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

  Bizim Akdeniz, 1934 yılında Falih Rıfkı Atay tarafından yazılmış olan bir gezi yazısıdır. 

 Bizim Akdeniz Kimin Eseri ve Kim Tarafından Yazılmıştır? 

 Bizim Akdeniz birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan eserlerden biridir. Bu nedenle Bizim Akdeniz eseri ile ilgili bilgi sahibi olarak gerektiğinde bu bilgilerinizi kullanma imkanına sahip olabilirsiniz. Bizim Akdeniz 1934 senesinde Falih Rıfkı Atay tarafından yazılmış olan bir Gezi Yazısıdır. Falih Rıfkı Atay Cumhuriyet Dönemi'nde Gezi Yazılarının ilk örneklerini veren bir yazadır ve 1952 senesinde de İstanbul'da 'Dünya' gazetesini kurmuştur. Yaşamının sonuna kadar da bu gazetede gezi yazıları ve başyazılar yazmaya devam etmiştir. 

 Bizim Akdeniz Konusu 

 Türk Edebiyatının en önemli Gezi yazısı yazarlarından biri olan Falih Rıfkı Atay tarafından Bizim Akdeniz eseri 1934 senesinde yazılmıştır. Sade ve akıcı yazılarıyla Türk edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Falih Rıfkı Atay birçok gezi yazısı yazmıştır. Bizim Akdeniz kitabına ilk olarak Afyon'a yapılan gezi ile başlayan yazar buradaki anılarını anlatmaktadır. Daha sonra Isparta, Burdur ve Antalya'ya da Bizim Akdeniz kitabında yer verilmiştir. 

Haberin Devamı

 Bizim Akdeniz Özeti 

 Bizim Akdeniz eserinde Akdeniz'in dört ili olan Afyon, Isparta, Antalya ve Burdur anlatılmıştır. Yazar tarafından öncelikle Burdur ve Burdur'da olan anılar, gezilen görülen yerler betimlemeler ile anlatılmıştır. Daha sonra Isparta'da her evde bahçe olduğunu, gülleri ile meşhur bir il olduğunu ve yolculuklarını kaleme alır. Sonrasında Burdur ile yazısına devam eden yazar burayı kasaba olarak görür ve manzaraların, bağların, bahçelerin ve göllerin çok güzel olduğunu ve tüm Akdeniz illeri gibi beğenilen bir il olduğunu anlatır. Yazısına Antalya ile devam eden Falih Rıfkı Atay buranın muz, portakal, zeytin ve limon cenneti olduğunu söyler. Akdeniz'i Bizim Akdeniz gezi kitabında tüm detayları ve gördükleri ile anlatan yazar Akdeniz'i betimleyerek en güzel kışlık şehir olduklarını söylemiştir. 

Haberin Devamı

 Bizim Akdeniz Türü ve Özellikler 

 Bizim Akdeniz Gezi Yazısı türünde bir eserdir ve 1934 yılında Falih Rıfkı Atay tarafından yazılmıştır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!