Birinciler Türkiye’den

Güncelleme Tarihi:

Birinciler Türkiye’den
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2013 14:25

Türkiye ile birlikte 26 ülkeden öğrencilerin 90 projesinin yer aldığı 22. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması sonuçlandı. Fizik, biyoloji ve kimya dallarında yarışan öğrencilerden birinciler Türkiye’den çıktı.

Haberin Devamı

Türkiye’de bilimsel araştırmaların gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan ve bu yıl TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek’in katılımı ile başlayan 22. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Türkiye’den fizik alanında TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi, kimya alanında Ankara Fen Lisesi ve biyoloji alanında TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencileri birincilik ödülüne layık görüldüler.
Yarışmaya yurtdışından katılan projeler arasında yapılan değerlendirme sonucunda ise fizik alanında Tayland, kimya alanında Slovenya, biyolojide İtalya temsilcisi öğrenciler jüri özel ödülünün sahip oldular.
MEF Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye genelindeki 64, yurtdışından ise 26 proje yarıştı. Ödül töreninde MEF Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Arıkan, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Haberin Devamı

Yarışmaya Türkiye’den ve tüm dünyadan 1500 öğrenci, 806 proje ile başvurdu. Toplam 165 öğrencinin hazırladığı 90 proje ise sergilenmeye değer bulundu.
Yurtdışından yarışmaya katılan öğrenciler arasında yapılan değerlendirme sonucunda fizik dalında Tayland’dan Somtawin Witeadsuksa Huaymongkhon School, kimya dalında Slovenya’dan II. Gimnazija Maribor, biyolojide ise İtalya’dan Istituto Superiore Vergani Navarra okulları jüri özel ödülünü aldılar.

Yarışmanın ödül töreni 10 Mayıs Cuma günü yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!