Bir Yudum Su Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Bir Yudum Su Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 15:51

Son devir hikayecileri arasında yer alan Kenan Hulusi, 1906 İstanbul doğumludur. İstanbul Erkek Lisesini bitirdikten sonra İÜ da İstanbul Lisesi Edebiyat Fakültesi'nde yükseköğrenimine devam etti. 1934'de, "Vakit"te de gazeteciliğe başladı. Kısa zaman içinde de yazı işleri müdürü oldu. Adapazarı'nda yedek subaylığını yaparken, 38 yaşında bir tifüs salgınında öldü. Bir Yudum Su kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Cumhuriyet döneminde dikkat çeken öykülere ve büyük işlere imza atan Kenan Hulusi Koray, Bir Yudum Su eseri ile yıllar sonra yeniden raflara dönüyor. 

 Bir Yudum Su Kimin Eseri ve Kim Tarafından Yazılmıştır? 

 Bir Yudum Su adlı eser Kenan Hulusi Koray tarafından kaleme alınmıştır. Cumhuriyet döneminde Yedi Meşaleciler arasında bulunan tek hikaye yazarı olarak görev yapıyordu. Adapazarı'nda yedek subay olarak askerliğini icra ederken 38 yaşında tifüsten öldü. 

 Bir Yudum Su Eserinin Konusu 

 Yazar, hikayede ise, Ömer Seyfeddin'den itibaren gelişen çizgisinde önceleri üslubu ve muhtevası ile Ahmet Hamdi Tanpınar ve Sait Faik'ı hazırlayan fantastik bir yol ilerledi. Daha sonra ise, daha gerçekçi konulara yöneldi. Birbirinden farklı olan karakterlerin yan yana olduğu yirmi altı öyküden meydana gelen bu derlemede, çöl ortasında kalan ve kendi masalının peşinden giden Kays’ın hikayesinden şehrin en kalabalık olan caddesinde yürüyen bir terzinin eskiden yaşadığı aşk hikayesine konu ediniyor. Köy kahvesinde de avdan dönen köylüleri beklerken, başka bir hikayede de kendimizi tekinsiz ormanlarda bulabiliriz. Bir solukta heyecanla okunan bu hikayelerde, olayların merkezinde bulunan insanların ruhsal durumları ve trajikomik halleri sonucunda meydana gelen beklenmedik sonuçlarla karşılaşırız. 

Haberin Devamı

 Bir Yudum Su Özeti 

 On yedi yaşında olan Lynn, su kaynaklarının hayatımız için çok büyük önem taşıdığı kuraklık sonrası bir dünyada annesi ile birlikte yaşar. Annesi ile birlikte bütün hayatlarını da bu dünyada en önemli varlıkları olarak gördükleri göletlerini korumaya adamışlardır. Ama böyle bir su kaynağı, pek çok tehlikeyi de üzerlerine çekecektir. İlerde beliren duman da sadece tek bir şeyin habercisi olabilir. Bu da, etrafta yabancılar olmasıdır. 

 Bir Yudum Su Eserinin Türü ve Özellikleri 

 Bir Yudum Su eseri, hikaye türünde yazılmış aksiyon ve heyecan dolu bir eserdir. Aynı zamanda içinde pek çok trajikomik hikayeyi de barındırır. Aynı zamanda bu hikayenin içinde kahramanların ruhsal durumları ve yaşadıkları olaylar da anlatılır. Bir yudum su eseri, Yedi Meşaleciler'den çıkan tek hikaye olma özelliğine sahiptir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!