Bill Gates’in büyük iddiası Dijital öğrenme yoksul ülkelerde eğitimde devrim niteliğinde bir etki yapacak

Güncelleme Tarihi:

Bill Gates’in büyük iddiası  Dijital öğrenme yoksul ülkelerde eğitimde devrim niteliğinde bir etki yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 14:56

"Ucuz akıllı telefonlar ve tabletler, gelişmiş yazılımlar ve geniş kapsamda yayılım olanağı bulan internet, gelecek 15 yılda gelişen ülkelerde eğitime devrim niteleğinde katkılarda bulunacak." Bu sözler Microsoft’un kurucularından Bill Gates’e ait.

Haberin Devamı

İngiltere’nin Guardian gazetesinde yer alan haberde, Gates iletişim teknolojilerindeki gelişmenin eğitimde çok büyük bir cesaret kaynağı olduğunu belirtiyor.

Eşiyle birlikte kurdukları Bill and Melinda Gates Derneği uluslararası konularda özellikle gelişmekte olan ülkelede çalışmalar yürütüyor. Derneğin 2015’teki yıllık mektubunun bu seneki başlığı ‘Gelecek Konusunda Büyük İddiamız’ (Our Big Bet For The Future). Mektup Bill Gates ve eşi Melinda Gates’in başını çektiği derneğin özellikle Güney Afrika’da insani konular üzerine yaptığı çalışmaların sonuçlarını yansıtıyor. 2015 mektubu Afrika’daki çocuk ölümleri, beslenme şartları, mobil bankacılığın yaratabileceği değişimlere kadar birçok konuyu çeşitli veriler ışığında masaya yatırıyor. Gelecek konusunda iyimser bir tablo çizen mektup, tüm dünyaya bir çağrı yaptığını dile getiriyor.

Haberin Devamı

Bill Gates Guardian’a yaptığı açıklamada gelecek 15 yılda gelişmekte olan ülkelerde teknoloji sayesinde eğitimde ne gibi ilerlemelerin olabileceğini şu şekilde anlattı:
“Şuan için hala, her beş yaşındaki çocuk eğitsel yazılımlar sayesinde oturup alfabe öğrenmiyor ya da matematik çalışamıyor. Fakat ben bunun bir laboratuvarda her an olabileceğini ve yaygın hale geleceğini görüyorum. Gelecek 15 yılda bu kalite daha da iyi hale gelecek. Cihazlar ücretsiz ya da çok düşük maliyetlerle elde edilebilecek. Bu sayede herkes bunlara ulaşabilir olacak. İşte tüm bunlar yoksul ülkelerde eğitimde gerçekten büyük değişimi de beaberinde getirecek”

Mektubun ayrıntılarına ‘www.gatesnotes.com’dan ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!