Bilim Akademisi’nin ‘Sarkaç’ı

Güncelleme Tarihi:

Bilim Akademisi’nin ‘Sarkaç’ı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 09:28

Bilim Akademisi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren popüler bilim platformu Sarkaç 23 Nisan’da açıldı. Platformda doğa bilimlerinden siyasete, mühendislikten ekonomiye birçok bilim alanında güncel içerikler paylaşılacak. Ayrıca akademi bünyesinde yapılan çalışmalarla ilgili metin ve görsellere de yer verilecek.

Haberin Devamı

Bilim Akademisi’nin pilot olarak iki aydır yayınını sürdürdüğü bilim platformu Sarkaç’ı kamuoyunun ilgisine sundu. Bilim Akademisi Sarkaç sayesinde uzman olmayan kişilerin bilim dünyasındaki gelişmeleri kolaylıkla takip edebileceği zengin içerikler paylaşmayı hedefliyor. Platformda akademi bünyesinde yapılan çalışmaların yanı sıra makale ile video çalışmalarına da yer verilecek.

UZMAN AKADEMİSYENLER DEĞERLENDİRECEK

Bilim Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ali Alpar, Sarkaç ile Türkiye’de herkesin rahatça anlayabileceği güncel bir bilimsel içerik platformunu hayata geçirdiklerini söyledi. Alpar, “Popüler bilim portalımız 23 Nisan’da açıldı. Bilim anlaşılamayacak bir şey değil. Bu nedenle bilimsel standartlar çerçevesinde, lise seviyesinden itibaren herkesin keyifle okuyacağı düzeyde zengin içerik oluşturmayı amaçlıyoruz. Burada dünya ve Türkiye’de bilimdeki gelişmeleri konularda uzman akademisyen değerlendirmeleriyle sunacağız. Bunun için sosyal medyayı da kullanıyoruz. Ne kadar insana ulaşırsak o kadar iyi. Bilimle ilgilenen herkesi Sarkaç’a davet ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sarkaç’a ulaşmak için tıklayın

BAKMADAN GEÇME!